Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Шоколад

Снимка


Снимка


Посетете Шоколад  и във Фейсбук


Часът на сладостите от деня, седмицата, месеца...

Сладкото вечерно изкушение на Радио София - Шоколад.

Предаването, в което ви подслаждаме с любопитни, различни, развлекателни, обичайни и необичайни теми, разнообразни гости и всякаквивкусови, (но винаги без консерванти) сладости за ухото.  Снимка

Предаването за младите по дух и мислене, за всеки жаден за информация от динамичния живот на времето, в което живеем.

Очаквайте рубриките:
Десертът на София, Студентските сладости,
Изкушения от сцената,
Чуждестранни деликатеси, Работилница за любознайковци,
Без консерванти, Диетичният шоколад на Радио София
...

Точно както има шоколад за всеки вкус, така и ние всеки делничен ден от 19 до 20 часа ви предлагаме по няколко сладки радио изкушения за всяко ухо.
Натуралното, диетичното, полезното предаване на Радио София.


Публикации

Двоична система бели джуджета екзалтира учените

Астрономи са открили двоична система, съставена от две бели джуджета, които се въртят в орбита помежду си на всеки 1201 секунди или малко повече от 20 минути. Системата, известна като J2322 + 0509, има третия най-кратък известен период от всички обособени..

публикувано на 05.04.20 в 08:52

Тежка ситуация за жриците на любовта в Германия

Хиляди труженички в Германия се оплакват от затворените публични домове и невъзможността да се върнат по родните си места заради коронавируса, съобщи Ройтерс.  Много от тях са останали без жилища, а заради затворените граници няма как да се приберат в..

публикувано на 03.04.20 в 17:30

Прекомерната работа в офиса крие риск за щитовидната жлеза

Може ли продължителната работа в офиса да е свързана с риск от недостатъчна активност на щитовидната жлеза? Отговорът е "да", сочат резултатите от изследване, публикувани в Journal of the Endocrine Society. Учени установили, че известната като..

публикувано на 02.04.20 в 14:42

"Изходни рани" събира майстори на криминалния жанр

Криминалният жанр е един от най-разнообразните в литературата. Той съчетава психология, емоция и напрегнат сюжет. Прелива от класическия ноар до криминалната фантастика. Но това, по което си приличат добрите истории от този жанр, са обратите, загадките..

публикувано на 01.04.20 в 10:51

Внимавайте с чая и кафето при простуда и грип

Чаят и кафето могат да забавят процеса на оздравяване от простуда или грип заради високото съдържание на кофеин . Как той пречи на организма да се излекува и с какво да заменим тези любими напитки, разказва медицинската журналистка Олга Кашубина. Един..

публикувано на 31.03.20 в 11:15

"Не казвай на мама" - поглед към различната сексуална ориентация

„Не казвай на мама“ е нов български роман на телевизионния сценарист и преподавател в НАТФИЗ Николай Йорданов.  Творбата проследя съдбите на десет хомосексуални момичета и момчета в осем държави. Наблюдавани от отвъдното, всички те се оказват част от..

публикувано на 25.03.20 в 13:53

Как да не "превъртим" в изолация

Самоизолацията се превръща в голям стрес за хората и истински тест за отношенията. Как да намалим страстите и да избегнем противоречията, съветва практикуващият психолог Наталия Инченко. Принудителната близост без възможност за напускане или уединение..

публикувано на 24.03.20 в 09:10

#StayAtHomeCup привлича геймъри от цял свят

Световната пандемия накара спортните запалянковци да насочат вниманието си към друг вид състезания. Електронният гейминг, на който не се гледаше сериозно, отчете значителен ръст през последните няколко месеца. Редица популярни шампионати и турнири..

публикувано на 21.03.20 в 16:20

Гейминг индустрията в България

Докато коронавирусът продължава да вълнува десетки милиони хора, гейм индустрията е по-жива от всякога. В края на февруари стана ясно, че по време на изолацията по домовете, китайските потребители са свалили рекорден брой игри за мобилен телефон, като..

публикувано на 14.03.20 в 20:16

Деца не загиват от коронавируса, но са опасни заразоносители за възрастни в семейството

Децата са група, която е по-малко засегната от коронавируса. Още не е установане причината за това. Но Световната здравна организация обяви пандемия неслучайно. Това което се знае, че заразата не се предава по вертикален път. Майката не..

публикувано на 15.03.20 в 10:05