ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Очакваме милиони възрастни европейци в СПА центровете

| обновено на 26.06.14 в 11:45
Снимка: БГНЕС


Между 3 и 5 милиона възрастни хора от Европа се очакват в българските СПА и рехабилитационни центрове през следващите 10 години. Какви ще бъдат ползите за туризма обобщи д-р Димитър Благов от клъстер "Медицински туризъм" по време на специализирана конференция в София:

България е основен приемник на стари хора в Европейския съюз. Вече има такива разговори в Европейския съюз. Очаква се инициатива на ниво правителство да предложи това в рамките на Европейския парламент и България действително да стане приемник на стари хора, тъй като социалните фондове на Европа издъхват. Идвайки тези хора, ние ще ангажираме местното население да работи. Парите, които ще получаваме по линия на обгрижването на тези хора, няма да бъдат малко, защото те няма да са съобразени със стандартите на България. Ще има разлики, но няма да са много съществени. При реални условия - по-ниски цени, но не фрапантно ниски.


Директорът на Програма "България ви очаква"
Весела Цолова каза по-рано в предаването "Преди всички", че денталният туризъм през последните години е добил сериозна популярност:

Нашите специалисти са на високо ниво. Да не говорим за конкурентните цени, които имат нашите услуги. Това отвори първата врата за медицинския и здравен туризъм. /…/ Нашата конференция е обърната към българите в чужбина, да дойдат в България да се лекуват, към чужденците, които искат качествено лечение и превенция. Но без държавна политика, това ще си остане мечта.

Повече от 50 лектори ще говорят по време на двудневната конференция. Представени са много висши учебни медицински заведения, водещи клиники, хотели и медицински специалисти.

Интервюто с Весела Цолова чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!