ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Повече идеи за стимулиране на електротранспорта ще доведат до по-здравословна градска среда, а и до икономии

В някои страни това е често виждана ситуация, а в България...
Снимка: БГНЕС
Според актуалните данни на Националния доклад за състоянието на околната среда за 2013 г. над 80 на сто от населението на България е засегнато от замърсяването на въздуха с фини прахови частици над допустимите норми, което е от два до три пъти повече в сравнение със средните нива за Европа.

С Весела Шаранкова – зам.-председател на Българска асоциация "Електрически превозни средства" и Ива Тончева – организационен секретар на асоциацията разговаряме за въздуха, шума и възможността да променим мисленето и инвестициите в „зелена“ посока.

Според гостите в студиото стимулирането на ползване на електромобили е част от реалните и ефективни зелени политики. Спестяват се средства и за поддръжка, и за паркиране в платените градски зони, и за горива (с 2,50 лв. електрозахранване – 100 км)

Съществува Национален план за зелени обществени поръчки, който предвижда 6% електромобилност, но за съжаление той не се изпълнява.

Необходимо е развитие на мрежа от зареждащи станции за електромобили, както и повече идеи за стимулиране на електротранспорта.

Чуйте повече по темата. И бъдете съпричастни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!