ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пред Централна баня

5 дни занаятчии показват продукти и умения в софийски панаир

Снимка: crafts-master.com
Националната занаятчийска камара, Регионалната занаятчийска камара-София, със съдействието на Българската търговска камара-Сан Франциско и Общинския културен институт "Музей за история на София" организират „Панаир на занаятите” от 29 юни до 3 юли 2015 г.

Официалното откриване е на Петровден, национален празник на всички занаятчии, от 10:30 часа.

В панаира на занаятите участие ще вземат майстори-занаятчии, членове на регионалните занаятчийски камари, представители на различни занаяти, като бижутерия, керамика (глина и порцелан), кожена пластика, ковано желязо, работа с благородни метали, тъкачество, бродерия, и др. По време на панаира занаятчии ще направят демонстрации на своите занаяти. Техни млади чираци ще бъдат и ученици от Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука" - гр. София.

Шатрите на панаира ще бъдат разположени на открито пред сградата на Музея за История на София. Всички посетители, столичани и гости на гр. София ще могат да се насладят и докоснат до българските занаяти, да си закупят уникални подаръци и сувенири. Всеки, който има желание, ще има възможност сам да изработи свой сувенир с помощта на майстора, уверяват организаторите.

Чуйте разговора с един от тях – Петър Копралев, който е и вицепрезидент на Българската търговска камара - Сан Франциско.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!