ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Румен Драганов: Очакваме повече туристи това лято

Не трябва да концентрираме туристическите си продукти и атракции само за юли и август, а да се стремим към целогодишна активност, смята директорът на Института за анализи и оценки в туризма

Снимка: БГНЕС
И тази година туристическият сезон по време на криза ще докаже, че браншът осигурява работни места, носи приходи за страната и като цяло е една работеща икономика. Това заяви Румен Драганов - директор на Института за анализи и оценки в туризма. По думите му случващото се в Гърция и Северна Африка (Тунис) може да насочи туристически контингент към българските курорти и да се притъпят проблемите, за които хората в туризма се притесняват, например спадът на руски летовници.

Все пак се очакват 450-500 хиляди туристически посещения от Русия за годината. Поскъпването на долара спрямо еврото допълнително улеснява руснаците и България става още по-изгодна дестинация за тях.

Не трябва да концентрираме туристическите си продукти и атракции само за юли и август, а да се стремим за целогодишна активност.

За съжаление, българите нямаме навика отрано и отдалеч да предвиждаме почивката си, отбеляза Драганов и даде пример - над 2000 пътувания от Германия и Великобритания са предплатени година по-рано. На първа линия по българското черноморие има настанени само 2% българи.

У нас има всякакви прекрасни места и почивки за всички, според съответния индивидуален лайфстайл, твърди Румен Драганов.

За съжаление няма български кмет, който да знае за какво му е да се развива туризмът в съответната община. Повечето смятат, че това е тегоба за тях, а ние очакваме инвестиции, развитие на този вид бизнес…

Чуйте цялото интервю с Румен Драганов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!