ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Безплатно обучение по лидерство в САЩ дава ценни бизнес познания на български студенти

Лятната предприемаческа програма, част от инициативата "Младите лидери на България", се провежда в САЩ и е насочена към студенти от различни български университети. Това е обучение по лидерство, създадено от фондация "Америка за България". До момента фондацията е подкрепила обучението на 170 млади българи. През петте седмици на активна подготовка студентите се запознават с основите на бизнеса, а лекциите се провеждат във водещи американски бизнес училище. Обучението е безплатно.

Престоят в САЩ ми беше полезен в личностен и професионален аспект. Там имахме постоянни упражнения да правим успешна бизнес презентации. Това е необходимо днес във всяка професионална сфера. Планирам да започна собствен бизнес, съвместно с баща си. Вече мисля по друг начин за бизнес модела, какви клиенти биха купували нашия продукт и как бихме могли да го предложим на пазара.
Това каза за "Хоризонт“ студентката по Индустриално инженерство и мениджмънт в Техническия университет в София Деница Симеонова, която преди месец се е завърнала от Америка.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!