Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Монумент в памет на жертвите на събитията от 1989 г. в Румъния, поставен за 30-годишнината от революцията. Декември, 2019 г.

В Румъния продължава делото за революцията от 1989 година

В Букурещ ще се проведе поредно заседание на Върховния касационен съд на Румъния по дело за революцията от 1989 година, довела до рухването на комунистическия режим. Обвиняеми за престъпления срещу човечеството са бившият президент на Румъния Йон..

публикувано на 21.02.20 в 12:24

В навечерието на "Луков марш" - как обществото ни възприема крайнодясното

Последователи на Българския национален съюз и организатори на „Луков марш“ помрачиха дискусия за крайнодесните явления и съпротивата срещу тях. Дискусията бе организирана от Студентското общество за равенство в Софийския университет „Св. Климент..

публикувано на 21.02.20 в 12:02

Група SoulBmoll ще свири в Първо студио на БНР

В Първо студио на БНР от 19.30 часа тази вечер е поредната сесия от поредицата "Биг бенд джаз академия" с група SoulBmoll. Групата издаде наскоро първия си диск. Гост диригент ще бъде Велислав Стоянов. "Всъщност аз съм делегирал всички..

публикувано на 20.02.20 в 14:46
Любомир Филипов, Мария Ангелов, Михаела Иванова и Давид Тодоров

Авторите от матурите - в кратки филми на ученичката Михаела Иванова

Екип от млади ентусиасти се е захванал с амбициозната задача да направи кратки филми, посветени на авторите от матурата. Проектите тепърва се развиват, а първият филм вече провокира интереса на онлайн аудиторията.  Режисьор на проекта е Михаела..

публикувано на 20.02.20 в 13:51
Башовишки печ

Спелеолози и жители на Орешец бранят пещера от близка кариера

Българското пещерно дружество огласи своята тревога за съдбата на пещерата Башовишки печ край гара Орешец, Видинско заради подновяване на работата на близка кариера за инертни материали. Ако българските институции останат глухи за проблема,..

публикувано на 20.02.20 в 13:13

Учители и експерти "за" повече часове по здравни теми в училищата

Световната здравна организация настоява да има здравно обучение в средните училища. "Сексуалното възпитание е само част от едно здравно образование, което е нужно да се случва, не час по-скоро, а още утре в българските училища, защото България седи..

публикувано на 20.02.20 в 12:38
Публиката категорично гласува за куполите от геодезически инструменти в категория

Кризисни къщи на бъдещето в село Басарбово отличени в архитектурен конкурс

Платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA огласи годишните си награди в осем категории . Наградите се раздават за десети път. „ Най-голямата изненада беше при най-класическата категория за една архитектурна класация – именно при..

публикувано на 20.02.20 в 11:15
 Забележителностите „Къкринското ханче“ и „Музей на Левски“ посрещаха туристи без входна такса.

Факелно шествие в Ловеч за годишнината от смъртта на Васил Левски

През центъра на Ловеч премина факелно шествие под наслов "147 години безсмъртие" в памет на Апостола на свободата Васил Левски. Хиляди се включиха в шествието. Факелното шествие се предвожда от Негово високо преосвещенство Ловчанския..

обновено на 19.02.20 в 19:44
Корицата на книгата

Книга за Васил Левски представя малко познати исторически факти

Книгата "Васил Левски-отвъд митовете, легендите и заблудите" представя малко познати исторически факти за Васил Левски. Фактите са събрани от автора на книгата Иван Лалев, дългогодишен директор на Регионалния исторически музей в Ловеч. Книгата не..

публикувано на 19.02.20 в 17:17
Деца и възрастни се поклониха пред паметника на Васил Левски в София.

Деца участват в кампанията "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес"

Стотици деца и възрастни се покланят пред паметника на Васил Левски в София днес, когато отбелязваме 147 години от смъртта на Апостола. Националният военноисторически музей представя посланията на стотици деца от страната и от чужбина, както и тези..

публикувано на 19.02.20 в 15:20