Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Посланик Елеонора Димитрова: В Индия дойде нова, по-страшна вълна на вируса

"Аз и моите колеги в Делхи имаме нелеката участ да наблюдаваме отблизо драматичните развития последните седмици В Индия и тревогите на индийския народ с оглед на растящия брой заразени с Covid-19 , това ми дава правото да се присъединя към..

публикувано на 29.04.21 в 12:05
Мартин Попов,Евгения Явашева и Асен Николов,от ляво на дясно

Проект "Жарта" напомня, че русенската опера чака възстановяването си

На 6 юли миналата година в сградата на Операта в Русе избухна пожар , който унищожи почти напълно покрива, сцената, салона, оркестрината, декорите и голяма част от фоайето. За ремонта й са нужни милиони, но сега, когато все още всичко е в..

публикувано на 28.04.21 в 13:36

Живко Василев за новия си албум „Места“

„Има примеси на джаз, етнос, кубински и испански ритми, всичко примесено с много вкус от чудесните музиканти“, каза в „Хоризонт до обед“ етно-музикантът Живко Василев за новия си албум „Места “.  „Оставихме и грешките в албума, всичко е..

публикувано на 28.04.21 в 13:21

Иван Юруков: Преживях със сърцето си ролята на Найден Стремски в "Нова земя"

„Преживях тази роля със сърцето си, защото няма друг начин при такива герои и персонажи, за да мога да предам родолюбието и любовта към човека изобщо“, каза пред БНР актьорът Иван Юруков за премиерата довечера на "Нова Земя " в Народния..

публикувано на 28.04.21 в 12:52

Национален локдаун в Турция от утре

От утре Турция въвежда национален пълен локдаун , който ще е в сила до 17 май. 37 312 са новите случаи на Covid-19 през последното денонощие, сочат данните на здравното министерство. Така общият брой на заразени в Турция надхвърли 4..

публикувано на 28.04.21 в 12:17

Радомир Чолаков: Приемаме пиратски кодекс, това е абордаж срещу държавата

"Не е имало никакво договаряне между парламентарните групи за провалянето кворума на Народното събрание , това, което се опитват да внушат от новите партии, че ние, БСП, и ДПС сме провалили работата на парламента“, каза пред БНР Радомир Чолаков..

публикувано на 28.04.21 в 11:46

НБУ прави курс по жестов език за преподаватели и администратори

В Нов български университет започна курс по жестов език за преподаватели и административни служители . Курсът е организиран от Центъра за подкрепа на студенти със специални образователни потребности към висшето училище. От няколко години НБУ..

публикувано на 28.04.21 в 11:29
Ирина Недева, Илина Коларова и Даниела Костова (от ляво на дясно)

„Бури, парк, принцеси с ролки“ - изложба за усещането по време на пандемия

„Бури, парк, принцеси с ролки“ се казва изложбата в столичната галерия „Структура“ на художничката Даниела Костова. Тя е една от най-успешните ни визуални артисти в чужбина, по-конкретно в Ню Йорк . „Вестникът съдържа кратка информация за..

публикувано на 27.04.21 в 14:32
Мартин Соколов

Мартин Соколов: Действията на Русия са тест на дипломатическото поле за маневри, а не агресия

"Забелязва се изтегляне на немалка част от силите на Русия от военното учение в близост до Украйна , но все още доколкото знам не е обявено никакво изтегляне на флотилиите, които бяха прехвърлени от Каспийската и Балтийската флотилия, така че има..

публикувано на 27.04.21 в 12:15
Даниел Киряков

Даниел Киряков: Лидерите на ГЕРБ и ИТН са насадени на политически пачи яйца

„Губещите сме всички ние, защото консумираме една публична разправия, която не е директна, не е принципна, не е основана на нищо друго, но на его и хващане на отделни фрагменти от ключови послания. Виждаме  изкривяване на публичната комуникация,..

публикувано на 27.04.21 в 11:16