Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Василка Петрова-Хаджипапас

Наблюдаваме прегрупиране в орбитата на корупцията и злоупотребата

„ Кипър в момента е една страна, която е под много силна заплаха на агресивния си съсед и бъдещето е бъдеще на борба , за да не се случи най-лошото - да изчезне това население и да бъде напълно завладян Кипър“, каза за БНР писателката Василка..

публикувано на 16.07.21 в 18:08

Ще има ли туристи през лятото в Банско, Боровец, Пампорово

Раздвижване при търсенето на планински ваканции отчитат от трите най-големи курорта у нас Боровец, Банско и Пампорово. Надеждите и очакванията са повече български туристи да ги посетят в сравнение с миналото лято. Раздвижване има и при..

публикувано на 16.07.21 в 16:00
Орхан Тахир

Орхан Тахир: Партиите на промяната подменят вота

„Ние твърдим, че т.нар. партии на промяната в момента извършват подмяна на вота. Това е най-видимо в момента с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“, председател на инициативния комитет за..

публикувано на 16.07.21 в 12:32
Боряна Росса

Боряна Росса изследва женските образи в българското кино

Интердисциплинарният художник и куратор Боряна Росса (рождено име Боряна Димитрова Драгоева) изследва женските образи в българското кино в 11 български филма. Видео инсталацията „Отклонение“ включва интервюта с единадесет жени,..

публикувано на 16.07.21 в 12:32
Атанас Капралов

Изложба в София по повод 150 години от издаването на "Славейковата" библия"

Националният литературен музей представя фотодокументалната изложба "Да видят всички по света, че българский народ живее…" в Националния музей "Земята и хората". Изложбата е по повод 150 години от издаването на "Славейковата" библия" в..

публикувано на 15.07.21 в 17:24
Пръскане на зелените площи в София срещу кърлежи

Алергичните трябва да разполагат със средства за първа помощ при ужилване

"За да говорим за този тип инсект алергии, т.е. алергии към насекоми, трябва да ги разграничим на няколко вида. Най-чести са тези, при които имаме локални реакции от ухапвания от кърлежи. Това се коментира през последните месеци, че има..

публикувано на 15.07.21 в 15:36

Около 70% от европейците възнамеряват да пътуват поне веднъж през следващите 6 месеца

Най-силните притеснения на туристите са свързани с това да не бъдат карантинирани по време на ваканция, както по и отношение на административните изисквания за различни документи по време на пътувания. Това отказва много хора от желанието да..

публикувано на 15.07.21 в 14:05
Слави Трифонов

Какво четем между редовете в поведението на Слави Трифонов

„ Този кабинет, който Слави Трифонов обяви , малко наподобява на неговите хумористични вечери и неговите монолози , но със спорните личности, колкото и ИТН да говори, че няма да се коалира с партии на статуквото, показателно е отношението и..

публикувано на 15.07.21 в 12:14
Димитър Димитров

Димитър Димитров: Бяха създадени условия за масово гласуване, но нямаше такава нагласа

В предишния, кратко просъществувал парламент, емоционален на границата  на истерията, бяха изработени изборни правила, които „да бъдат най-малко удобни за ГЕРБ“, каза в интервю за БНР Димитър Димитров от Централната избирателна комисия. Според него..

публикувано на 15.07.21 в 10:55
Диана Сивинова

Започва кампания за събиране на стари книги

Сдружение "Зелена България - ръка за ръка" получи европейски средства по проект за създаване на мрежа от книжарници, където всеки може да дари старите си книги. Книгите ще бъдат събирани, сортирани и дарявани на читалища, училища, библиотеки и..

публикувано на 14.07.21 в 17:54