Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Чешмата вече е възстановена и е единствената в източната част на Борисовата градина, която работи.

Доброволци възстановиха чешма в Борисовата градина в София

Доброволци възстановиха чешма в Борисовата градина в София, след като две години се сблъскваха с липсата на съдействие от страна на институциите. "Приемаме това за частична победа, защото това е една от двете чешми, които сме се заели да възстановим с..

публикувано на 08.07.22 в 12:40

Има ли недостиг на спасители по Черноморието?

"Желаещи за курсове за морски спасители има. Дори по време на Covid пандемията интересът беше много висок. Тази година до началото на юли обучените и сертифицирани водни спасители са над 650. За цялата минала година са малко над 800 души. За..

публикувано на 08.07.22 в 11:46
Пръскане на зелените площи в София срещу кърлежи

Пръскат срещу комари и кърлежи всички паркове в София

"В следващите седмици ще има пръскане срещу комари и кърлежи в София. През последния месец имаше доста дъждовни дни, които възпрепятстваха спазването на графиците, но те няма да бъдат забавени".  Това съобщи пред БНР Сиана Хлебарска, експерт в..

публикувано на 08.07.22 в 11:40

Пострадали при катастрофа между два автобуса в София

Девет души пострадаха при катастрофа между два автобуса в София, станала днес преди обед. Сред тях има дете на седем години и 74-годишен мъж. Всички пострадали са в добро общо състояние. Повечето са с леки наранявания, съобщават от Спешната..

обновено на 07.07.22 в 15:58
Инсталация на Иван Мудов

"Три цвята", разделението на нацията

Разделението на нацията се чете в инсталацията "Три цвята" . За проекта авторът Иван Мудов инсталира на всеки един от трите пилона пред НДК по един флаг – бял, зелен и червен. Инсталацията ще остане до 1 август. "В избора..

публикувано на 07.07.22 в 12:41

Европейска България без мафия: Правителство или бързи избори

" Изборите, пред които сме изправени днес, са по-лоши и по-контрастни . Има опасност от дълга правителствена криза. Изборът е между мир и война. Избираме дали България да се развива напред. Дали ще се разградят корупционните структури на всички..

публикувано на 07.07.22 в 12:22

В Европа само у нас постковид възстановяването извън болница се плаща от пациента

След прекаран Covid-19 за рехабилитация и възстановяване заради усложнения се използват всички други клинични пътеки за възстановяване и рехабилитация при различните заболявания - например на опорно двигателната система, на централната и периферна..

публикувано на 07.07.22 в 12:03
Недялко Калъчев

Д-р Недялко Калъчев: Има достатъчно ваксини

" Има достатъчно много ваксини срещу Covid-19 . От май 2021 година има достатъчно, дори излишни ваксини. Юли започнахме да бракуваме. Сега няма опашки... Ваксините не пазят от заразяване, но пазят от тежко протичане и смърт. Защо да..

публикувано на 07.07.22 в 11:15
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Все още няма реално, а не номинално евроатлантическо мнозинство

"Природата на голяма част от партиите в парламента е такава, че те не обслужват своите избиратели и интересите на данъкоплатците, а обслужват своето ръководство, своя вожд и кръговете, които стоят зад него ." Това каза пред БНР Евгений Кънев,..

публикувано на 07.07.22 в 11:13

Сбогом на хартиения учебник?

Развитието на технологиите и навлизането им във всяка сфера на живота не е новост за съвременните поколения. Образованието на днешните деца върви от частична към пълна дигитализация. Процесът по отпадане на хартиените учебници също набира скорост...

публикувано на 06.07.22 в 17:24