ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Волен Сидеров се закани да поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров

| обновено на 12.10.15 в 13:38
Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се закани, че ще иска имунитета на главния прокурор, ако той внесе искане в парламента за сваляне на депутатската му неприкосновеност. Сидеров възнамерява да съди и говорителя на Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, главния секретар на МВР - Георги Костов, софийския градски прокурор - Христо Динев, шефа на СДВР - Младен Маринов заради коментарите им по повод инцидента от петък вечерта пред столичен денонощен магазин.

Близо 30 минути Сидеров отправя нападки срещу МВР, прокуратурата и медиите, че са го представили с поведението му в събота за хулиган, а той всъщност бил борец срещу разпространението на наркотици и безакцизни цигари. Нямало основание да се иска имунитета му, в това беше категоричен Сидеров и заяви, че прогнозата му е, въпреки липсата на такова законово основание, той бил сигурен, че главният прокурор ще внесе това искане и затова насрещно поиска разследване срещу Цацаров.

На въпрос, по каква процедура ще иска свалянето на имунитета на главния прокурор, Сидеров обвини журналистите в некомпетентност и обеща да им организира образователни курсове в събота и неделя. След като обвини журналистите, че толерират наркотрафика и незаконната търговия с цигари, въпреки че медиите излъчвали реклама срещу  контрабандата, той обясни, че отшиъл пред магазина, за да провери сигнал, получен до него, че на този клекшоп на улица "Раковски" се продават незаконни цигари и има наркотици. Преди това неговият колега Десислав Чуколов надлежно подал сигнал, че там се извършват незаконни действия на телефон 112, но тъй като срещу него се водела кампания,пък и бил лесна мишена, защото за разлика от премиера и главния прокурор се появявал често публично, последвала и поредната черна атака срещу него, на която той щял да отговори с дела.

Румяна Арнаудова, Георги Костов, Христо Динев и Младен Маринов, Сидеров щял да съди, защото са си позволили да го обвинят, че е хулиганствал и посегнал на полицай заедно с Десислав Чуколов, без двамата да са обвиняеми по делото.

Според Сидеров, скандално е представители на МВР да  дават пресконференция в Съдебната палата и да споменат имена на хора с имунитет. Коментарите си той направи малко преди поредното заседание  по друго дело срещу него - за хулиганство на летище Варна. Делото започна с изявление на неговия адвокат Явор Нотев, който обясни, че дългите журналистически въпроси, на голяма част от които Сидеров не отговори, са разстроили лидера на „Атака“ и той не можел да дочака началото на заседанието, но поискал чрез Нотев делото да бъде отложено. Със съпротивата на останалите защитници и на решението на съдия Мариета Райкова, че няма причини делото да не тръгне, адвокатите на Сидеров обясниха, че са длъжни да напуснат залата, тъй като Сидеров не им бил разрешил да го представляват в негово отсъствие. Така безпрецедентно делото за хулиганство на варненското летище продължава в отсъствието на подсъдимия и неговите защитници.

Подробности, както и изказването на Волен Сидеров пред съдебната зала, чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!