ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВКС решава до два месеца по делото за прегазеното бебе в Крушевец

В края на годината ще стане ясно решението на  Върховния касационен съд по делото за смъртта на 11-месечната Красимира Кънева. Бебето почина в количката си, след като бе премазано с автомобил в центъра на Крушевец от бившия граничен полицай Костадин Стоянов.  

Със седемте години, които получи мъжът от Бургаския апелативен съд, не са съгласни и родителите на Красимира. Те очакват от върховните съдии, които нямат право да дадат по-високо наказание на Стоянов, да върнат делото отново в Бургас за ново разглеждане, недоволни от редуцирането на наложеното му от първата съдебна инстанция наказание. След първоначалната присъда от 11 години затвор и 13 години лишаване от право на управление на МПС апелативните съдии го оправдаха по част от обвиненията и свалиха присъдата на 7 години затвор и 9 години без шофьорска книжка. Пред ВКС той определи наказанието си като несправедливо и поиска то да бъде намалено още. 

Стоянов за пореден път отрече да е употребявал наркотици, декларирайки лаконично.
Има снимков тест за наркотици, който е отрицателен.

ВКС може да сложи край на делото, като потвърди или намали присъдата на Стоянов, или да го върне на Бургаския апелативен съд за ново разглеждане.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!