ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Алексей Мешков: Отношенията между Русия и България са тъжни

Москва няма да се върне към прекратения проект "Южен поток"

| обновено на 16.11.15 в 18:07

Отношенията между България и Русия са тъжни, но техният потенциал е много сериозен, коментира пред Българското национално радио заместник-външният министър на Руската федерация Алексей Мешков:

Отношенията между България и Русия са тъжни. Тъжно е това. И тъжно ги възприемаме и оценяваме. Потенциалът на отношенията между страните ни винаги е бил много сериозен и огромен, и е обидно, че не сме го развили и не го използваме както трябва, пък дори и на половина.

Според Мешков, Русия няма да се върне в европейските институции, докато не започне да бъде възприемана като равноправен партньор. Той уточни, че за Москва няма път назад към прекратения от нея преди година проект „Южен поток“.

Пред БНР Алексей Мешков коментира и отношенията между НАТО и Русия. Според него проблемите на европейската сигурност са свързани не само с Украйна, а с опита да се промени цялата стратегическа схема в Европа.

Ние сме готови да работим с всички балкански държави
. Потенциалът на региона е огромен. Знаете, че руският бизнес работи активно, но също така знаете, че има колеги от други държави, които се стараят да противодействат на това, изтъкна заместник-министърът на външните работи на Русия.

Цялото интервю с Алексей Мешков чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!