Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Ген. Владимиров: НСО не е служба, която създава привилегии

"НСО не е служба, която създава привилегии, а онези политици, които си определят привилегии, ги вкарват в закони и си обезпечават собственото благополучие".  Това каза пред БНР генерал Димитър Владимиров, бивш ръководител на Националната служба за..

публикувано на 09.07.20 в 17:41
Д-р Иван Маджаров

Д-р Маджаров: Нямаме информация кой плаща тестовете, които всеки ден се правят

"Нямаме информация кой плаща тестовете, които всеки ден се правят в България". Това каза пред БНР д-р Иван Маджаров - председател на БЛС.  " Изпратихме писма и единственият отговор, който досега сме получили, е от НЗОК, че за май месец са платили 330..

публикувано на 09.07.20 в 16:56
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Противниците на властта се събират в един отбор

"Противниците на властта се събират в един отбор. Това е най-лошият сценарий за властта ". Т ова каза пред БНР политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“. По думите му са се създали условия за синхронизиране на..

публикувано на 09.07.20 в 16:26

Соня Момчилова: Биполярно поведение на властта в управлението на епидемичната ситуация

Биполярното поведение на властта вече едва ли учудва някого. Първо, щяхме да мрем яко и на базата на нищото, на догадки и на предположения, ни арестуваха по домовете и ни изплашиха до смърт. След това започна голямото чудене: „Като е зле..

публикувано на 08.07.20 в 20:07

Сръбски журналист: Вучич контролира улицата, опозицията не е достатъчно обединена

Протести и насилие пред сръбската Скупщина имаше снощи. Равносметката след нощта на насилие - 43-ма полицаи и 17 демонстранти са ранени, арестувани са 23-ма души. Запалени полицейски автомобили, контейнери, боклук по улиците, изпочупени пътни знаци..

публикувано на 08.07.20 в 19:25

Атанас Атанасов: Комисия в НС да изясни на какво основание е взето решение Доган да бъде охраняван

Служители на НСО охраняват резиденция „Росенец“ , заяви президентът Румен Радев. Това става по Закона за НСО. Комисията, която определя кой и защо да бъде охраняван, се състои от трима души, двама от които са представители на изпълнителната власт -..

публикувано на 08.07.20 в 19:08
Доц. д-р Албена Танева

Какъв е проблемът за политиците, когато гражданите мислят, че правилата нямат значение

Не мисля, че обществото е политически апатично! Има една умора от усещането, че каквото и да се случва няма значение. Това не е властови модел. В последните 30 години едно много уродливо явление са настрани, но то може да си отиде! Не изведнъж, но може..

публикувано на 08.07.20 в 18:23

БСП внася вот на недоверие към правителството за корупция

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова . Социалистите искат и временна анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в ПИБ от Държавната банка за..

обновено на 08.07.20 в 17:11

Екопротести в няколко града в страната

Продължава гражданското недоволство срещу готвените промени в Закона за биоразнообразието . Протести под надслов "Долу ръцете от морето, планините, реките" се организираха за поредна вечер в цялата страна. Многолюдно шествие срещу готвените..

обновено на 07.07.20 в 20:09
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Туризмът в България ни се предлага като дълг, без нищо в замяна

"Когато се насърчава някой да помага или да купи някакъв продукт, той трябва да получи позитивни знаци, сигнали, отстъпки, за да се почувства добре и да избере това. Човек не може да избере нещо, което му се предлага насилствено, едва ли не като дълг,..

публикувано на 07.07.20 в 17:32