Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Рупи Каур и инстапоезията

Втората книга на световноизвестната поетеса Рупи Каур "Слънцето и нейните цветя" вече е факт на българския пазар. Авторката е известна от профила си в Инстаграм, където близо 4 милиона последователи се вълнуват от поетичните ѝ творби...

публикувано на 20.02.20 в 17:54

Обединението на шофьорите иска отлагане на старта на тол системата с месец

От Българско обединение на шофьорите поискаха отлагане на старта на тол системата поне с месец. Превозвачите обаче поискаха само няколко дни отсрочка с аргумента за липсата на готовност да излязат на пътя на 1-ви март, снабдени с необходимите..

публикувано на 20.02.20 в 17:32

Любов Панайотова: За еврозоната трябва да се обяснява не само експертно

"Няма кампания по разясняване какво предстои и това е комуникационен проблем". Това коментира пред БНР Любов Панайотова от Европейския институт във връзка със създалата се истерия около предстоящото влизане на страната ни в т. нар. "чакалня " на..

публикувано на 20.02.20 в 17:05

Комисията по казуса "БНР": Има индикации за политически натиск, няма доказателства

Има индикации и твърдения, че е осъществен политически натиск, но няма нито доказателства , нито посочване на мястото, откъдето той е дошъл. Това е основният извод, който временната парламентарна комисия за БНР направи в доклада, с който приключи..

обновено на 20.02.20 в 16:56
Проф. Ивайло Дичев

Ивайло Дичев: Президентът ще загуби инерцията, с която влезе в политиката

"Президентът ще загуби инерцията, с която влезе в политиката".  Това каза пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев във връзка с отношенията между президента и правителството.  "Очевидно Румен Радев работи за следващите избори - не знам дали ще прави..

публикувано на 20.02.20 в 16:31
Валдис Домбровскис

Валдис Домбровскис: България ще влезе в ERM II и в еврозоната с настоящия си валутен курс

България най-вероятно ще се присъедини към валутния механизъм ERM II с няколко месеца по-късно от обявения срок - края на април. Това заяви в специално интервю за „Хоризонт“ зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, след като..

публикувано на 20.02.20 в 16:02
Румен Петков

Румен Петков: Премиерът е загубил усещане за общност

„ Премиерът днес показа, че е загубил каквото и да е усещане за общност и за достойнство на хората. Той се държа по вулгарен начин с членовете на правителството си и с председателя на АПИ“. Това коментира пред БНР Румен Петков, лидер на АБВ...

публикувано на 19.02.20 в 17:33
Председателят на столичната общинска комисия по транспорт Карлос Контрера, който е от ВМРО

ВМРО предлага автобусите на градския транспорт да бъдат изключени от тол системата

ВМРО внесоха предложение за промени в Закона за пътищата, според което автобусите на градския транспорт да бъдат изключени от тол системата. Председателят на столичната общинска комисия по транспорт Карлос Контрера, който е от същата партия,..

обновено на 19.02.20 в 17:09
Красимир Лалов

Красимир Лалов: Тол системата няма философия

„ Не виждаме философията в така изброената тол система , нито как ще бъде реализирана. Цялата схема беше избягната от обсъждане, накрая всичко се превърна в пазар . Истинският смисъл в изграждане на една тол система я няма“. Това коментира пред..

публикувано на 19.02.20 в 16:34

Проф. Ивайло Христов: Предателство има и в основата му стои поп Кръстю

"Предателство има и в основата му стои поп Кръстю. Опитите това да бъде оспорено са несериозни". Това каза пред БНР  проф. Ивайло Христов - автор на книгата " Публичният образ на Васил Левски. Медийни полемики и обществени дебати". Той добави, че..

публикувано на 18.02.20 в 18:15