Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Фрагмент от корицата на книгата

Клеър Макинтош се завръща с кратката новела "Донорът"

Британската писателка Клеър Макинтош се завръща с кратката новела "Донорът". В нея бестселъровата авторка засяга важната тема за даряването на органи, отправена към публиката чрез трилъров сюжет.  “Донорът” на Клеър Макинтош изследва нещо, което е..

публикувано на 29.10.20 в 18:54

Ключови сделки на медийния пазар у нас

Свидетели сме на сериозни размествания на медийния пазар, които се случват почти по едно и също време - най-вече в полето на телевизиите, но и на радиопазара. Преди седмица беше финализирана сделката за придобиването на собствеността на Би Ти Ви..

публикувано на 29.10.20 в 18:21
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Бюджет 2021 взема на ипотека бъдещето

"С Бюджет 2021 се харчи предизборно. Взема се на ипотека бъдещето, за да могат да се реализират някакви краткосрочни политически цели", коментира пред БНР икономистът Стоян Панчев от ЕКИП и уточни, че тези цели нямат нищо общо с олекотяване на ефекта от..

публикувано на 29.10.20 в 18:07

Какво ще се промени в данъчното облагане догодина

При извънредни обстоятелства бюджетните разходи ще могат да надхвърлят 40 % от брутния вътрешен продукт, а дефицитът- да надвиши 2 на сто, реши на първо четене бюджетната комисия в парламента. Депутатите одобриха промените в текстовете на Закона за..

публикувано на 29.10.20 в 17:35

Владимир Чуков: Франция няма действащ антитерористичен закон

" Днес е много черен ден за Франция . Терористични актове имаше и в Лион, и в Авиньон, освен в Ница и във френското консулство в Джеда, Саудитска арабия . Страх ме е дали да употребя думата интифада ", коментира пред БНР арабистът проф. Владимир..

публикувано на 29.10.20 в 17:32

Д-р Валери Велев: Грипът е по-опасен за децата, отколкото Covid-19

" Грипът е по-опасен за децата, отколкото Covid-19. От грип загиват деца, случвало се е пред очите ми. Не съм виждал нещо страшно, поне до момента, да се е случило от Covid на дете. Не казвам, че не се случва, но в България не се е случвало и надявам..

публикувано на 29.10.20 в 16:55

Пациентка с Covid-19: Гневна съм, но искам да благодаря на Спешна помощ

" Гневна съм, но искам да благодаря на Спешна помощ, че въпреки всичко намират начин да те успокоят по телефона, но те са абсолютно безпомощни ", каза пред БНР Боряна Николова от София, която от 11 дни е на домашно лечение от Covid-19 заедно със..

публикувано на 29.10.20 в 16:33

Експерт: Дистанционно обучение се отразява зле на образованието

" Дистанционно обучение се отразява зле на образованието като цяло на всички деца ", каза в предаването "Нещо повече" Румян Русинов, политолог и експерт по въпросите на малцинствата и ромското образование. Той посочи, че затварянето на училищата в..

публикувано на 28.10.20 в 18:16
Лечение с кръвна реконвалесцентна плазма

Дарител на плазма: Ако се наложи, ще го направя пак

Реконвалесцентна плазма може да се дари в Националния център по трансфузионна хематология . Даряването може да помогне за лечението на пациенти с Covid-19 . Донорите трябва да са на възраст между 18 и 55 години, да са минали не по-малко от 40 дни..

публикувано на 28.10.20 в 17:38
Милка Василева

Милка Василева: Здравеопазването е пред колапс поради липса на кадри

" Трябваше да дойде пандемия, за да оценим колко са важни хората, които оказват грижи и помощ в здравеопазването ", каза пред БНР Милка Василева - председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. По думите ѝ здравеопазването е..

публикувано на 28.10.20 в 17:22