Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Проф. Надежда Сталянова

Проф. Надежда Сталянова: "Rizz" толкова добре обрисува характера на младия човек

Думата rizz, използвана от поколението Z за описване на способността на някого да привлича или съблазнява друг човек , е обявена от издателството на Оксфордския речник за Думата на годината . Смята се, че rizz произлиза от средата на думата..

публикувано на 05.12.23 в 19:19
Филип Гунев

Филип Гунев: Първо очаквам пропукване в посока приемане на въздушните ни граници в Шенген

Би трябвало да се надяваме, че първо ще има пропукване в посока влизане в Шенген с въздушните граници . Публично, разбира се, трябва да настояваме за пълното ни приемане. Това мнение изказа пред БНР Филип Гунев, експерт по сигурността и борбата с..

публикувано на 05.12.23 в 18:19
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Министърът на вътрешните работи е оптимист, че България ще бъде в Шенген до края на годината

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрази оптимизъм, че България и Румъния ще станат част от Шенген до края на тази година. Той говори след края на заседанието на вътрешните министри от ЕС в Брюксел. Не е сериозно да сме очаквали..

публикувано на 05.12.23 в 18:08
Иван Сотиров

Иван Сотиров: Не само че не се държат като коалиция, но всички се държат като неуправляващи

Начинът, по който е реализирано това управляващо мнозинство, е опит никой да не носи отговорност . Не само че не се държат като коалиция, но всички се държат като неуправляващи. Всички се държат като опозиция на това, в което участват. Това каза..

публикувано на 05.12.23 в 17:28
Руслан Стефанов

Руслан Стефанов: Действията на "Лукойл" са бизнес решение, не може да се говори за политическа репресия

Действията на "Лукойл" не трябва да се приемат по друг начин, освен като бизнес решение . Това каза пред БНР Руслан Стефанов, програмен директор на Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД): "Компанията е решила да представи нещата като едва ли..

публикувано на 05.12.23 в 17:01

"Създаваме истории. Създаваме история“. Юбилейният 50-и Панаир на книгата започва!

Юбилейният 50-и Панаир на книгата започва на 5-и декември в Националния дворец на културата и ще продължи до края на седмицата (10-и декември). Организатор е Асоциация "Българска книга" 1500 кв. м изложбена площ в НДК, 170 издателства, 100..

публикувано на 04.12.23 в 18:50
Министърът на финансите Асен Василев -  4 декември 2023 г.

Асен Василев: 20 000 компании и контрагенти участват в избягването на санкциите, наложени на Русия

Над 20 000 компании и контрагенти участват в избягването на санкциите, наложени на Русия заради водената от нея война срещу Украйна, съобщи финансовият министър Асен Василев. Той каза още, че обикновено компаниите, които заобикалят санкциите,..

публикувано на 04.12.23 в 17:44
Владимир Кисьов

Владимир Кисьов: Частично влизане в Шенген е йезуитска работа. Трябва да се настоява за срок

Отдавна трябваше да се повтвърди отношението на България и Румъния към ЕС във връзка с Шенген , защото толкова години изпълняваме критериите за членство, а се измислят все нови неща, които ни спират. Това каза пред БНР Владимир Кисьов, бивш главен..

публикувано на 04.12.23 в 16:57
Проф. Росен Стоянов

Проф. Росен Стоянов за Пеевски: Не е толкова силен, колкото са слаби опонентите му

" В други държави, в които се случва смяна на властта или ротация, има разписани правила как точно ще се процедира. Този правен вакуум предполага не само повишаване на напрежението, а и последващи сезирания на Конституционния съд ". За това предупреди..

публикувано на 04.12.23 в 17:25
Мария Касимова-Моасе

Мария Касимова-Моасе разказва соца в "Червена звезда, блок 28"

Дойде времето на една моя много стара идея - да разкажа за соца , за детството ми, което беше през социализма. Това е един смешен разказ за едно време, което, слава богу, си отиде ! Това каза пред БНР Мария Касимова-Моасе, журналист и писател, която..

публикувано на 30.11.23 в 18:59