Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Проф. Румяна Коларова: Договорките с независими депутати са рискови до самото гласуване

"Дори и да намерят депутати до 121, това не им гарантира гласуване на кабинет на Асен Василев". Това мнение изказа пред БНР проф. Румяна Коларова, университетски преподавател по политология.  Тя припомни гласуването на правителството на..

публикувано на 07.07.22 в 18:25
Иван Нейков

Иван Нейков: И тази програма за коалиционно управление заобикаля конфликтните въпроси

" Този втори вариант на управленска програма, който бъдещият кабинет готви, не може да се абстрахира от всичко, което е правено досега в социалната сфера. Забелязва се нещо много характерно - заобикаляне на конфликтните въпроси". Това каза пред БНР..

публикувано на 07.07.22 в 17:59
Георги Ангелов

Георги Ангелов: Провеждането на икономически реформи изисква политическа стабилност

"Еврофондовете и Планът за възстановяване са голяма част от управленската проектопрограма. Освен инфлацията, която чувстваме вече, има очаквания за навлизане и в рецесия. Съответно тези пари биха били добро антикризисно средство. Като съберем..

публикувано на 07.07.22 в 17:28
Карлос Контрера

Карлос Контрера: Усещането е за пълзяща анархия - по пътищата и в държавата

"Усещането е за пълзяща анархия - първо по пътищата и след това в държавата. Последните разкрития, че в трагичния случай е участвал и служител на Първо районно управление, преливат чашата. Докато МВР не започне да работи по нов начин, не можем да..

публикувано на 07.07.22 в 17:00

Валентин Панайотов: Банковата система е в стабилно състояние въпреки турбуленциите

" Банковата система е в стабилно състояние въпреки турбуленциите . Банките показват много добри резултати за 2021 година". Това каза пред БНР Валентин Панайотов, председател на борда на асоциацията "Банка на годината". И поясни, че..

публикувано на 06.07.22 в 18:26
Антон Иванов

Антон Иванов: Необходим е план за ограничаване на енергийната консумация

" Краткосрочната програма за осигуряване на природен газ за лятото е изпълнена . Ангажиментите за сключване на дългосрочен договор с американски доставчици на втечнен газ не са официално потвърдени. Има забавяне на ценовите решения за цената на..

публикувано на 06.07.22 в 18:04
Иван-Асен Иванов

Иван-Асен Иванов: Кабинет в този парламент ще е отворен за разрушаващ конфигурацията ефект

" Наблюдаваме нестабилна ситуация в българския политически живот, която показва, че има доста кардинални проблеми пред страната ни. От години България е в политическа криза, наследство от продължителен управленчески модел". Това каза пред БНР..

публикувано на 06.07.22 в 17:27
проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Политиците ни се мразят, държавата е на автопилот

" Политиците ни се мразят, държавата е на автопилот . Политиците нямат хоризонт и искат да стеснят този, в който ние живеем. Преобразуване за държава не се прави за 6 месеца, а с по-дълъг хоризонт. Виждаме кастинг за грешки". Това каза пред..

публикувано на 06.07.22 в 17:04
АЕЦ

Зелени ли са ядрената енергия и природният газ?

"От доста време има лобиране за включване на ядрената енергия и газа като зелени инвестиции . Независимо от гласуването, България трудно би могла в европейската зелена сделка да иска средства по програмите ѝ за ядрена енергия. България все..

публикувано на 05.07.22 в 18:31

Складовете са пълни с украинско зърно, щетата е за българските производители

"Тази година реколтата няма да е като миналогодишната, когато отчетохме рекорд по производство на пшеница. Тази година добивите са с 20% по-ниски. Но като цяло годината е добра. България нормално произвежда около 4-5 млн. тона зърно. Тази..

публикувано на 05.07.22 в 17:48