Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар, признаха от Агенцията по храните. Част от месото е иззето, засега няма данни за заболели от салмонелоза потребители. "По отношение полското месо със салмонела..

обновено на 05.12.19 в 18:14
Щефан Детйен

Щефан Детйен: За развитите демокрации обществените медии са извоювана придобивка

Когато става дума за обществени медии и смисъла от тяхното съществуване, често поглеждаме към добрите примери във Великобритания, Франция и Германия, където Би Би Си, Ер Еф И, А Ер Де и Цет Де Еф са в основата на медийния плурализъм.  „За..

публикувано на 05.12.19 в 18:10

Иван Брегов: Моделът на ВСС е пробит и работи в полза на политически силната партия

"Препоръките на Венецианската комисия вървят с много точно указание за намаляване на влиянието на главния прокурор в самата прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет, така, че членовете на колегията, избирани от професионалната квота - прокурорите,..

публикувано на 05.12.19 в 17:41
Детска болница

Три болници поемат работата на интензивното отделение в столичната педиатрия

Болница “Пирогов“ и Националната кардиологична болница се подготвят да поемат лечението на деца, след като интензивното отделение на Националната детска болница временно беше затворено. До възстановяването на работата на отделението..

публикувано на 05.12.19 в 17:22

Огнян Минчев: Трудно можем да заемем равноправна позиция спрямо Русия

"През последните 6-7 години Русия предприе политика на оказване на арогантен натиск върху европейските страни. Повежда операции на специалните служби, включително за отстраняване на неудобни хора на територията на други държави. И го прави по начин, по..

публикувано на 05.12.19 в 16:13
Писателят и преводач Емил Минчев

„Стръв“ - третата част от приключенията на свръхестествения детектив Бънк Ромеро

Книгата „Стръв“, третата част от приключенията на свръхестествения детектив Бънк Ромеро, ще има премиера утре, 5 декември, от 18.30 часа в книжарница „Сиела“ (на Графа в София). „Стръв“ е част от поредица, писана под знака на..

публикувано на 04.12.19 в 17:54

СЕМ: Слабо политическо участие в БНР по време на предизборната кампания

В Българското национално радио има регистрирано изключително слабо политическо участие по време на последната предизборна кампания за местния вот. По-голям е бил интересът към частните радиостанции и най-вече към телевизиите за разпространение на..

обновено на 04.12.19 в 17:40
Румен Радев на срещата на върха на НАТО

Румен Радев: Важно е как парите за отбрана се трансформират в отбранителни способности

Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо равнище на НАТО , посветена на 70-ата годишнина от учредяването на организацията.  "Важно е по какъв начин вложените пари за отбрана се трансформират в отбранителни способности",..

обновено на 04.12.19 в 17:28

Марешки: НС не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери

„Искаме да вразумим този позабравил се политик. Българският парламент не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери, за да може там да му изчистваме името на Валери Симеонов“. Това каза пред БНР Веселин Марешки,..

публикувано на 04.12.19 в 16:56
язовир Студена

Асен Личев: Язовир „Студена“ е изпразнен с подписа на екоминистъра

„Нито областни управители, нито министър на околната среда и водите, а природата въвежда режима на водата. Затова мярката е строителство на язовир. При Перник не е така. При Перник има един язовир, който е изпразнен и то с подписа на министъра..

публикувано на 04.12.19 в 16:33