ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Русия разпространява указания как да реагира населението при атентанти

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Според общата оценка на наблюдателите Русия започва да излиза от международната изолация, в която се намираше през последните 18-20 месеца заради Украйна и подкрепата ѝ за сепаратистите в източната част на страната. Руските наблюдатели обясняват случилото се в Париж, а преди това и в Бейрут с късогледата политика на САЩ и Франция по отношение на процесите в Близкия изток през последните години.

Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“  кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев и обясни ситуацията в руската столица:

Русия бавно, но сигурно започва да престроява ежедневието си от мирно към възможността страната да бъде подложена на нови терористични провокации и атаки от страна на ИДИЛ, срещу която Москва води военни действия в Сирия. В електронните медии, както и в масовия транспорт се появиха съобщения, които призовават хората да бъдат бдителни към съмнителни пакети или лица с необяснимо поведение. В автобусите има разлепени своеобразни упътвания от органите за сигурност – как да се дължи човек, ако стане заложник или какво да прави, ако избухне бомба. Пред търговските центрове и публичните обекти има патрули на полицията и частни охранители, които проверяват хората.

По отношение на започналата акция от руските въоръжени сили в Сирия руският военен експерт Игор Коротченко каза:

Това беше акция на възмездието или по-скоро първият етап против т.нар. "военно ръководство" на радикалната ислямистка групировка и на тези, които са давали заповеди за унищожението на руския пътнически самолет преди около 3 седмици. Това е първата, но не последната фаза на тази операция. Всеки терорист, който е финансирал и организирал терористичен акт срещу руския самолет, трябва да знае, че ще бъде намерен и унищожен. Сега главният въпрос е да се намерят местата, където се намират и да бъде съставен списък, след което да се пусне механизмът на възмездието, в рамките на което ще бъдат използвани както руските въоръжени сили, така и специалните служби на страната.

Репортажа чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!