ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Делото за катастрофата със сина на председателя на ДАНС се гледа в Софийския градски съд

| обновено на 22.12.15 в 18:41
В Софийския градски съд се гледа делото за катастрофата миналия април, при която загина синът на председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Това е второ заседание, но досега медиите не знаеха, че случаят вече е в съдебната зала.


Подсъдим за смъртта на 20-годишния Юлиян Георгиев е собственикът на верига столични пицарии Георги Илиев.

Според експерти младежът е карал мотора си най-малко със 120 километра в час, а колата на Илиев се е движила с около 20 км/ч. Експертът Павел Джамбов коментира:

Мотоциклетът е бил със 120 километра в час. За градски условия е висока скорост.

Смъртта на младежа е настъпила заради изключително тежките травми, обясни доц. Александър Александров от Клиниката по Съдебна медицина коментираха резултатите от химическия анализ на кръвта на Юлиян: 

Химическата експертиза е показала наличие на тетрахидроканабинол. Това е вещество, което се съдържа в канабиса. От тук натам ще бъде назначена допълнителна експертиза, която тепърва ще уточнява какво е било въздействието на доказаното вещество в момента. 

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев, който е частен обвинител в процеса, отказа коментар.

Адвокат на подсъдимия Георги Илиев е депутатът от "Атака" Явор Нотев.

Делото продължава догодина. Експертизата ще установява неразрешен или на забранено място Георги Илиев е направил фаталния завой. Днес той заяви, че не е видял Юлиян, а само чул изведнъж силен звук от удар и си е помислил, че дърво е паднало върху колата му. Когато излязъл от автомобила изобщо не видял къде е тялото на младежа. Според експерти, то се е намирало на около 150 метра от удара.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!