ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

АБВ предлага в новия антикорупционен закон да има специализирано звено с разследващи функции

Снимка: БГНЕС
От АБВ отправиха критики към антикорупционното законодателство, предложено от Движение България на гражданите. Според председателя на АБВ Румен Петков промените трябва да станат след анализ на сега съществуващите практики.

От партията предлагат в новия антикорупционен закон да се впише специализирано звено с разследващи функции. Идеята е за колективен орган, чиито членове да бъдат избирани от Народното събрание с мнозинство от две трети. Друго предложение на АБВ е да се създадат единна агенция за обществените поръчки на държавните институции и на общините. Румен Петков каза, че тепърва ще бъдат водени разговори за нови предложения:

Ще бъдем активен фактор и в обсъждането на нормативната уредба, включително и в предложението за изграждане на нов орган, в анализа на законодателната среда и ефективността на действието на сега съществуващите органи. Не бихме могли сега да изредим всички предложения, които сега ще направим пред г-жа Кунева, но има конкретни решения, които могат да бъдат направени сега и веднага. Една година се въргаляхме в Конституцията и няма никакъв резултат.

Румен Петков не изключи догодина да има избори две в едно. Но посочи, че това би дало лош сигнал за стабилността на държавата. АБВ са готови за нови парламентарни избори, посочи още Петков.

Репортажа чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!