ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Артьом Михалков: Светът може да бъде спасен от хората на изкуството

Артьом Михалков
Снимка: Николай Кръстев

Светът може да бъде спасен от хората на изкуството, но всичко трябва да се основава на семейните ценности и Божиите заповеди. Това каза в специално интервю за БНР режисьорът Артьом Михалков, син на световноизвестния режисьор и актьор Никита Михалков:

Човек трябва да живее според Божиите заповеди. С нашите постъпки и действия се показваме в света, който ни обкръжава. Не бива да се допускат неправилни постъпки, а за да не ги правите, трябва да имате домашно възпитание. Подкрепям това семействата да създават векторите на развитие за децата си. Важното е децата да живеят в любов, да посещават храма. Това помага на човек да намери своя път в живота.

Артьом Михалков представи филм за баща си по повод неговата 70-годишнина. За отношението към баща си и неговото духовно наследство Михалков споделя:

Безграничната любов към родината, семейството и правилността на постъпките са онези неща, които са предопределили моето възпитание. Но най-важното е, че той ни даде живота и разбирането за него.

На въпрос „Къде се намира светът, в който живеем и каква е ролята на изкуството в него“, Артьом Михалков отговори:

Светът, в който се намираме, съвсем не е толкова обикновен. Времето също така не е обикновено, въпреки това аз съм оптимист и ми се струва, че изкуството и културата ще спасят света, защото когато хората творят и създават нещо ново, извършват нещо много важно. И ако човекът или творецът прави всичко със сърце и любов, то светът ще стане като картина или като филма, който направих за баща ми.

Цялото интервю с Артьом Михалков чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!