ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Очакват се "несъществени" промени в обществения транспорт заради проекта

Строителството на третия лъч на метрото в София започва в сряда

| обновено на 19.01.16 в 18:50
Снимка: БГНЕС

От утре започва строителството на третия лъч на метрото в София. Новата линия е от района на Малък градски театър зад канала до "Красно село". Участъкът трябва да бъде готов в средата на 2019-а година и ще включва осем метростанции. По тази причина от утре ще бъде въведена промяна на движението в столицата, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

От утре имаме стеснение в движението в района на метростанцията при булевард "Патриарх Евтимий" и улица "Граф Игнатиев" – ще закрива синя зона и ще се измества спирката на градския транспорт от Нотариата към улица "Хан Крум". При следващата метростанция - при булевард "Патриарх Евтимий" и булевард "Витоша", също така имаме стеснение на движението от утре. Две спирки се изместват - тоест на две от метростанциите - на Орлов мост и при Александровска болница.

Движението за пешеходци ще бъде осигурено във всички строителни зони, а спирките се изместват с около 100 метра, посочи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов:

Промените, които предстои да се случат в рамките на утрешния ден, на практика са несъществени по отношение на обществения транспорт с изключение на факта, че се променя маршрутът на тролейбус номер 7 и от посоката Център на кръстовището на булевард "Сливница" и улица "Опълченска" ще продължи към Сточна гара по "Сливница" по маршрута, който преди време функционираше.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!