ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

И последното дело срещу Цветан Цветанов приключи с оправдателна присъда

| обновено на 26.01.16 в 13:58
Снимка: БГНЕС

С окончателна присъда "невинен" приключи и последното дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това е така нареченото "дело за шестте - не", които Цветанов пише с големи букви, с по три удивителни и подчертава, за да стане ясно, че е не е съгласен със съдебното разрешение да бъде подслушван бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров.
Цветанов твърди, че е направил преценка, на която има право и каквато са правили неведнъж негови предшественици.

Прокуратурата до последно и двата съдебни състава, които го осъдиха, твърдяха, че това е закононарушение, направено от Цветанов, който така спасил от правосъдие Тодоров,  който пък бил близък с тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров. ВКС обаче не е открил такава зависимост и затова е оправдавал бившия министър с аргумента, че липсват  доказателства, че той е отказал СРС-тата, за да избави от наказание Тодоров.

Преди тази окончателна присъда Цветанов беше оправдан по още две обвинения -  за длъжностно присвояване и за т.нар. "нерегламентирано мобилно подслушване".

Новината за окончателното "невинен" по последното висящо дело на заместник-председателя на ГЕРБ идва само ден преди официалното оповестяване на годишния доклад на Европейската комисия за напредъка на страната ни по механизма за сътрудничество и оценка в областта на правосъдието и вътрешния ред, в чиято чернова червена точка остават липсата на осъдителни присъди срещу лица от високите етажи на властта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!