ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВКС ще се произнесе до два месеца за източването на "Кремиковци" и ЦСКА

| обновено на 22.02.16 в 15:41
Снимка: БГНЕС

На финала е делото срещу Александър Томов. Върховният касационен съд ще се произнесе до два месеца източили ли са Томов и останалите трима подсъдими общо 36 милиона лева от комбината "Кремиковци" и футболен клуб ЦСКА. 

Томов и останалите са на съд за престъпление от преди 9 години около фалита на "Кремиковци" и първата голяма финансова криза на ЦСКА. Един съдебен състав осъди Томов на 9 години затвор, други два го оправдаха. Днес прокуратурата поиска делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд, а подсъдими и техните адвокати настояха четиримата окончателно да бъдат оправдани.

И днес бившият благодетел на ЦСКА беше категоричен, делото срещу него е било поръчка, като след края на делото Томов обеща да каже кой стои зад – по думите му – умишлените фалити на металургичния комбинат и футболния клуб:

Имам абсолютни доказателства за политическа палка, диригентска, за този процес. Това са недопустими в една нормална европейска държава практики и съжалявам, че ще кажа имена, но в това е замесено лицето Георги Първанов, тогава президент на страната, и хора в кабинета на Станишев, т.е. лица, които са имали определен интерес. Какъв точно интерес, как, кога, нека да завърши процесът.


Томов охотно коментира и настоящото финансово състояние на ЦСКА. Той заяви, че клубът е бил фалиран умишлено, от което мнозина са спечелили:

Простичко ще кажа. Играчи, които са стрували над 10 милиона, са направили свободни агенти. Всички след това, които са разпоредили, тези играчи са спечелили, тези, които са взели комисионните, които са взели директно неща. Разбира се, рано ми е да говоря на тази тема, но във всички случаи има и политическа задна основа на ЦСКА. Главното, което е трябвало да се направи, Томов да не е в ЦСКА, особено ако стане шампион.


Има лица, свързани с политика, но няма да кажа днеска имена. Те са действали и действащи включително, допълни Александър Томов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!