ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Първите самолети от Сирия кацнаха в руската база във Воронеж

| обновено на 15.03.16 в 18:09
Снимка: БГНЕС

Първите самолети от Сирия кацнаха в руската база във Воронеж. В понеделник президентът Владимир Путин нареди изтегляне на основната част от руските военни сили от близкоизточната страната. Източници в Москва подчертават, че се изтегля само част от контингента в Сирия. Подобна заявка за изтегляне от Сирия беше дадена още по време на годишната реч на Владимир Путин пред Думата. Това припомни за предаването "Нещо повече“ по "Хоризонт“ кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев.

Въздушната операция в Сирия е успяла да пресече опит за прехвърлянето на терористи от близкоизточната държава на територията на Русия. Според заместник-министъра на отбраната Николай Панков руските военни в Сирия са постигнали целите си за пресичане на опитите на терористи от ИДИЛ да влязат на територията на Русия. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Петков коментира, че президентът Владимир Путин самостоятелно е взел решението за извеждането на част от руския военен контингент от Сирия. На руската авиотехника ѝ предстои да прелети близо 5000 километра, за да се върне в родината си. По-рано във вторник започна извеждането на групата руски военни самолети, съставени от бомбардировачи, многоцелевите самолети Су-34 и представители на щурмовата авиация.

Моментът на изтеглянето е ключов за Русия, която вижда в ставащото в Сирия възможност за прехвърляне на екстремизъм в невралгичния Кавказки регион.

В Москва има очаквания, че решението за изтегляне от Сирия, може да стане началото на поетапната отмяна на санкциите, наложени от Запада.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!