ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сидеров беше осъден да полага общественополезен труд, иска да чисти паметници

Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров беше осъден на 100 часа обществено полезен труд и една година пробация по поредното си дело за хулиганство. То е за действията на лидера на "Атака" пред Народното събрание през май 2013 година, за които днес той се призна за виновен пред Софийския градски съд. 

100-те часа безплатен труд в рамките годината и извън работно време беше предложение на съдия Вера Чочкова към страните по делото. Преди него, прокуратурата и защитата на Сидеров се бяха договорили за една година пробация и 13% удръжка от заплатата му за същия период. Няколко минути след предложението за ревизиране на споразумението, лидерът на "Атака" не просто се съгласи, а предложи да изтърпи наказанието си с чистене на паметници. Извън залата посочи конкретно Паметника на Съветската армия, а и многобройните графити по частни и обществени сгради:

Общественополезен труд, безвъзмезден, както се изразяват юристите! Полагам такъв от години. Цялата ми дейност е обществено полезна, без да имам някакво заплащане за това. Тук не говоря за заплати като народен представител, а за това раздаване, което съм извършил през годините. Така че с удоволствие ще се включа в общественополезна работа, даже ще дам пример на колеги от Народното събрание да се включат също, да положат труд, да покажат как може, примерно, нещо да се почисти, бих могъл да изнасям лекции също така.

Дали лидерът на "Атака" ще чисти паметници, или ще върши друго, трябва да реши пробационният му служител. Преди да получи четвъртата си поред пробация, Сидеров отговори с "да" на въпрос на съда "осъждан ли е".

Подробности чуйте в коментара на Силвия Великова в предаването "12+3" в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!