ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сърдечен проблем отложи делото срещу Александър Методиев

| обновено на 10.10.16 в 18:01
Снимка: БГНЕС

Сърдечен проблем отложи делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Той е на съд за хулиганство и за отказ да се подчини на полицейско разпореждане.

Въпреки че по тези дела присъствието на подсъдимите не е задължително, Методиев беше изпратил молба по адвоката си с искане първото заседание да бъде отложено. Втори опит за даване ход на делото по същество ще бъде направен на 14 ноември, реши съдията от Софийския градски съд Александра Йорданова.

През юли главният прокурор поиска имунитета на Александър Методиев. Депутатът се отказа сам от депутатската си неприкосновеност. 

В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата разполага с видеозапис от скандала между Методиев и пътните полицаи. На 1 май Александър Методиев отказал да спре за полицейска проверка на пътя, държал се грубо с полицаи от Костенец, заплашвал ги, че ще останат без работа, а след това поискал обяснения от началника на местното РУП за действията на подчинените му.

Методиев има две обвинения, обясни наблюдаващият прокурор Дойчо Тарев  - защото отказал да спре на полицейска палки при неправилно тройно изпреварване и  защото - след като помахал на пътните полицаи с ръка, ускорявайки се върнал, защото му казали по телефона, че негов градски е под угрозата от административен акт, защото няма документ за самоличност:
Опитал да осуети полицейска проверка и стана достояние на административно нарушение на един от пътуващите фуотболости на футболния отбор на Самоков. Афиширане със заемана длъжност, парадиране със служебна карта, хулигански действия отделно са се изразили в заплахи,отправени за уволнение и също така, че се намесва неправомерно в процедурата по съставяне на акт на един от свидетелите.
Разказа обвинителният акт прокурор Тарев, който положи усилия още днес делото за започне по същество, позовавайки на закона, който не забранява процесът да се гледа в отсъствието на подсъдимия, когато става дума за престъпление, Но съдът застана зад искането на адвоката на Методиев - за отлагане, тъй като депутатът искал и лично да се защитава. Така вторият опит за старта на делото ще е след президентските избори,.за когато са призовани и всички свидетели на скандала между бат Сали и пътните полицай,.заснет, както се оказа от намираща се наблизо камера
Не цялостен, но с една голяма част и с парадирането. Ще го предявим в зала, като дадем ход.
каза Дойчо Тарев, който на 14 ноември ще трябва да отговори и на депозираното от Методиев и адвоката му писмено становище с искане съдът да прекрати делото. 

В звуковия файл можете да чуете обобщението на Силвия Великова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!