ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Аварии и малко сняг забавят откриването на ски сезона на Витоша

Снимка: БГНЕС

Тази седмица в нашата "Радиоприемница" ви информираме за състоянието на зимните ни курорти, готовността на пистите, официалните откривания на ски сезона и планираните инициативи през сезона.

Радослав Пеев от пресцентъра на "Витоша ски" обясни пред Радио София, че авария в системата за създаване на изкуствен сняг е причина за забавянето на новия ски сезон на Витоша. Пеев посочи, че се очаква ремонтът на повреден двигател на помпата за захранване на оръдията за сняг се очаква да приключи през следващата седмица, след което незабавно ще започне работата по заснежаване на писта "Лалето".

Пеев посочи, че "Витоша ски" е изразявало нееднократно готовност за инвестиции в ски зоната на Витоша, но преработването на плана за управление на парк "Витоша" все още не е приключило, като очаква се приемането му от Висшия екологичен съвет. По думите му редица неправителствени организации се надпреварват да отправят критики по отношение на Витоша, но никой не дава рецепта как да се решават проблемите и да се върви напред за възстановяване и подобряване на ски зоната.

Директорът на ски училище Аспарух Мачирски също изрази своята позиция по натрупалите се проблеми пред Радио София. Той посочи, че низ от нелепи събития и поредица от обстоятелства е довел до това в момента да не се прави заснежаване на "Лалето" и да не работи Кабинковият лифт. Мачирски подчерта, че е крайно време да се намери решение и да се приеме Планът за управление на Природен парк "Витоша", за което е нужно държавата, инвеститорите и неправителствените организации трябва да обединят усилията си.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!