ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Какви транспортни проекти предвижда Столичната община за 2017 г.

| обновено на 23.12.16 в 18:20
Снимка: БГНЕС
От януари започват подготвителните работи за строежа на метростанцията на бул. "Владимир Вазов". Това няма да наложи цялостна промяна на движението, а само в участъка на строителството. Движението по бул. "П. Евтимий" ще бъде пуснато през април 2017 година, когато се очакват да приключи строителството на метротрасето в този район.

В първите месеци на годината се очаква да бъде пуснато движението в локалните платна на бул. "Цар Борис III", да се пусне преминаването по бул. "Гоце Делчев", но ул. "Житница" ще остане затворена за движение, тъй като ще се изгражда тунела към улицата.Това се налага, тъй като идеята е от 2018 година движението по "Гоце Делчев" и ул. "Житница" да преминава подземно.

Втората фаза на интегрираната система за градски транспорт включва и цялостна подмяна на трамвайното трасе по линия №5. В момента се подготвя организацията за поетапна смяна. Следващата година трябва да започне подмяната на релсите от Съдебната палата до Руски паметник.

Проектът за кръстовище на две нива на бул. "Иван Гешов" на този етап ще бъде замразен, обяви Фандъкова. Готов е проектът за ремонт на бул. „Скобелев“, заложен е ремонт на и бул. „Дондуков“.

Постепенно Общината започва да ограничава движението на автомобили в централната градска част и да въвежда т.н. успокоено движение.

Още транспортни новини за София допълва Добрина Добрева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!