ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му остават в ареста

Снимка: БГНЕС
Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин остават в ареста. Специализираният апелативен съд отмени определението на първоинстанционния наказателен съд, с което мерките на двамата бяха променени на "домашен  арест".
 

Двата съдебни състава се разминаха основно в анализа дали има опасност извън ареста Чоков и синът му да извършат други престъпления.

Според Специализирания апелативен съд - да, заради характера на престъпленията, които Ценко Чоков, синът му и тяхната група са извършвали в продължение на години, заради тяхната бруталност до степен, че животът на хората в Галиче, според съдебния състав, се е движил по правилата на семейство Чокови, а не по законовите правила. 

Специализираният апелативен съд прецени още, че макар да има сериозни здравословни проблеми, Ценко Чоков може да бъде лекуван и в болницата на ареста, а когато това е необходимо, да бъде преместен и в други болници, така че няма причина заради това да се променя мярката им за неотклонение.

Малко преди началото на съдебното заседание стана ясно, че прокуратурата е приключила разследването срещу организираната престъпна група на кмета на Галиче и обвинителния акт вече е внесен в съда.

В звуковия файл можете да чуете обобщението на Силвия Великова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!