ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВАС решава утре за участието на партията на Бареков в изборите

Николай Бареков
Снимка: БГНЕС

Утре ще стане ясно дали партията на Николай Бареков "България без цензура" ще участва в предсрочните избори под името "Презареди България".

Решението трябва да вземе Върховният административен съд. Бареков сезира ВАС, след като Централната избирателна комисия не събра мнозинство да регистрира формацията под ново име.

На въпрос какво ще предприеме, ако върховните съдии не уважат жалбата му, Бареков отговори:

Аз няма да имам друг избор. Ще се оттегля от българската политика, може би временно, може би завинаги. Моята борба няма да продължи. Понеже имам карта на европейски депутат, ще дойда там началото на април месец да видя фарса в Народното събрание как ще посрещате Марешки, Христо Иванов и Бойко Борисов прегърнати, ръка за ръка.

Съдебната система в България е огромен проблем за българските граждани, коментира още Бареков:

Както виждате една партия с изрядни документи, цял евродепутат с камара адвокати се разхожда из съда и не може да вземе решение за партията си. Вие представяте ли си какво е съдът за обикновения човек? Съдът е нещо страшно.

Освен, че настоява за оставки на ключови фигури в съдебната система, Николай Бареков ще иска и изслушване във Висшия съдебен съвет. Той ще се бори за ревизия от евроинституциите на всички затлачени, знакови дела в България през последните 20 години.

Коментара на Николай Бареков чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!