ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Цацаров отхвърли обвиненията на Сашо Дончев, и на свой ред го обвини в натиск

| обновено на 20.04.17 в 14:00
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор отхвърли обвиненията на бизнесмена Сашо Дончев, че на среща между двамата Сотир Цацаров му е отправил заплахи. 

В официална позиция, публикувана на сайта на Прокуратурата, обвинител номер 1 твърди, че Дончев се е опитал да окаже натиск върху него във връзка с работата на негови подчинени в прокуратурата.

Оплакванията на Дончев за заплахи бяха разпространени в интернет вчера и от тях става ясно, че те са били провокирани от връзките на Сашо Дончев с телевизия "Би Ай Ти" и вестник "Сега", които често критикували обвинител номер едно. В специалната позиция на Сотир Цацаров се потвърждава, че среща с Дончев е имало. Тя е била в качеството му на представител на една от работодателските организации и именно тогава, твърди обвинител номер едно, Дончев поискал от Цацаров да упражни влияние върху наблюдаващи прокурори по проверка с предмет, дейността на независим регулатор по повод доставка и продажба на природен газ. 

Такава намеса била категорично отказана, пише в съобщението. Тя е определена от главния прокурор като напълно недопустима
Нулева толерантност декларира Сотир Цацаров в съобщението и занапред към всеки политик и бизнесмен, който се опитва да поставя себе си или своите търговски интереси над закона и обществения интерес. 

Продължение по темата очевидно ще има, защото ръководството на "Да, България" дава пресконференция, тъй като във въпросния запис се споменават и връзки на Сашо Дончев с лидера на формацията Христо Иванов.

Повече по темата чуйте от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!