ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Най-голямото училище в Плевенско вече има и музей

Снимка: БГНЕС

Най-голямото начално училище в Плевенска област "Христо Ботев“ отбелязва  85 години от създаването си. От днес то има и свой музей. Експозицията представя развитието  му от 1932 до днес година в снимки, интересни предмети и документи.

Изненадите в "Христо Ботев" започват още в първата минута. Вместо звънец,  преди и след часовете звучи песен. Идеята е на директора Цветелин Горанов, а решението - на педагогически съвет. Учебният ден започва с химна, а децата, облечени в униформи, пеят с ръка на сърцето. Най-важна е обаче подготовката на децата:

Ние сме на първо място по резултати на Национално външно оценяване. За 2015-а година сме на 14-о място от 1868 училища. Това е сериозна работа от страна на педагогическия колектив. На всяка родителска среща и аз присъствам, влизам по класовете и задавам като въпрос какво виждат като приоритет да направим заедно. Не правим компромиси абсолютно с нищо и по този начин внушаваме на родителя, че действително училището е институция и трябва да се спазват редът и дисциплината. Познавам на 90, да не кажа 100% проблемите на всички ученици. Нямам приемно време като директор, идват по всяко време родителите, когато има някакви проблеми и срещам добро разбирателство и помощ.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!