ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Задържаха мъжа, нападнал акушер-гинеколог в "Шейново"

Снимка: БГНЕС


Мъжът, който в събота нападна акушер-гинеколог в болница "Шейново", е задържан за 72 часа, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На Владимир Стоянов е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години. 

В предаването "Хоризонт до обед" директорът на болница "Шейново" д-р Румен Велев обясни как се е стигнало до побоя:


Поводът е изключително безумен. Бащата на детето е поискал да му бъде предоставена плацентата. Този човек е генетик, работил е в Англия и се е занимавал със стволови клетки, Много добре знае реда, по който може  това да се случи в България, защото предоставянето на такъв биологичен материал става по строго определени правила, които той не е спазил. И когато е получил отказ, което е съвсем нормално, е изпаднал в истерия  и е нанесъл страхотни удари по лицето на лекаря.

Той посочи как според него може да се реши проблема с насилието над лекари и учители:


Голяма част от тези случи на практика остават ненаказани и всъщност много голяма част от хората си мислят, че нищо няма да последва. В цялото ни общество ескалира насилието непрекъснато и ако досега са ни обяснявали, че по-често хората от ромски произход, са били тези, които са били агресивни, тук виждаме, че имаме случай с човек, който е интелигентен, добре образован. Ако ние като общество не можем да си опазим учителите, не можем да си опазим лекарите, медицинския персонал, не ми е ясно докъде ще стигнем.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!