ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Инициативата "Офис на открито" се провежда за втора поредна година

Снимка: Еленица Маринова

Какво е бъдещето на работните пространства и кои са предимствата на работата сред природата?  В рамките на седем работни дни "Офис на открито“ ще продължи темата за офисът на бъдещето и бъдещето на офиса. Входът е свободен за всички желаещи да работят сред градската природа в градинката на улица "Кракра“ 16.

Точно в 9 часа работният ден за Емилия Брадистилова и Вероника Иванова, служители на финансов център, започна по нетрадиционен начин – на открито сред природата. Дворът на улица "Кракра" номер 16 в столицата осъмна оборудван с всички необходими удобства за офис работа – безжичен интернет, електрическо захранване, маси, бюра, различни мебели, предназначени за работа и отдих. Момичетата отбелязват предимствата на открития офис:

Ние имаме стандартна работа от 9 до 18 часа всеки ден, така че и най-малкото отделяне от тази рутина е радост за нас. Другите предимства са, че е на открито, че е на зелено и създава усещането, че не сме на работа. Заедно сме в една по-различна обстановка и много по-лесно ще си комуникираме - разказват Емилия и Вероника.

Инициативата за провеждане на офис на открито се случва за втора поредна година.

Офисът на открито е приложим за такива професии, които позволяват такова нещо, коментира псиохологът и преподавател в НБУ Елена Алтимирска:

Има професии, които няма как да бъдат преместени. Един съдия или един машинист няма как да премести офиса си на открито, но за всички останали, които имат възможност да работят на различни места, това е прекрасна алтернатива, особено през лятото. Със сигурност това отговаря на тенденциите, които наблюдаваме напоследък на пазара на труда, а именно все по-разнообразни офис пространства. Все повече се наблюдава търсене на иновативност и на среда, която е приятна за очите и създава наистина предпоставки за продуктивност, за творчество, особено приложимо за професии, които изискват креативност.

Цялото интервю с Елена Алтимирска и репортажа на Еленица Маринова можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!