ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Оригинални испански ритми с „Ла Туна“

Снимка: архив


Уникално турне за първи път започва от Плевен „Ла Туна“  - оркестърът от университета „Алкала де Eнарес“ – висше училище с петвековна история и традиция, която съхраняват неговите възпитаници, независимо на каква възраст са и къде живеят.


Инициатор за атрактивната улична серенада е испанецът Мануел Хосе Франсиско Агудо, възпитаник на престижното учебно заведение,  който живее в Плевен от 14 години и има свой бизнес с текстил


Една от основните цели  на непрофесионалните музиканти, обединени от своето образование, получено в престижния университет, е  да поддържат вековната испанска традиция чрез музиката, популярния фолклор и особено – чрез оживлението и радостта, което създават техните изпълнения.


Оригиналните испански ритми ще звучат в Плевен  от 20.00 часа, музикантите ще гостуват и в Бургас  - от 16 до 19 юли, в  Пловдив – на 20 и 21 юли, а турнето ще завърши на 22 юли в София.


Какви песни изпълняват, как са облечени, каква е идеята на колоритната вековна  традиция,  какво харесва в Плевен един испанец и защо се чувства половин българин  ще научите от разговора на кореспондента на БНР в Плевен Латинка Светозарова с Мануел Хосе Франсиско  Агудо - в звуковия файл. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!