ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Още няма повдигнато обвинение за нахлуването в Центъра за деца с аутизъм в Плевен

| обновено на 28.08.18 в 14:47
Снимка: БГНЕС

Все още няма повдигнати обвинения по случая с нахлуването и унищожаването на имущество на Центъра за деца с аутизъм в Плевен.

Не е установена съпричастност на петимата мъже, които бяха задържани за 24 часа по Закона за МВР, към вандалския акт в Центъра на деца с аутизъм, допълва говорителят на прокуратурата Нанка Рачева:

“В Районна прокуратура - Плевен е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Предстои назначаване на още експертизи. До момента няма привлечени лица в качеството на обвиняеми по досъдебното производство“.

Ремонтът на Центъра за деца с аутизъм в Плевен вече е започнал. В Плевен центърът ще бъде третият изграден от Фондация "Стъпка за невидимите деца" след двата в София, казва председателят на Фондацията  Владислава Цолова. Обновеният център след вандализма ще бъде възстановен до месец и половина: "Специалистите вече са наети и се обучават в центровете ни в София. Част от тях ще преминат и сертификационно обучение. Концентрацията на деца с аутизъм расте. Нуждата от професионална терапевтична грижа расте, нуждата от промяна в съзнанието расте."

При желание за оказване на помощ за възстановяването на центъра, гражданите могат да получат повече информация на тел. 0896 69 92 74, както и във Фейсбук, чрез страницата на Фондация "Стъпка за невидимите деца" .

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!