ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ученици и студенти от Плевен, посетили 100 населени места в България, подготвят филм с впечатленията си

Снимка: Личен архив

Ученици и студенти от Плевен реализираха проект клуб „Българското“ и посетиха над 100 населени места. Своите разговори и впечатления те ще покажат с документален филм, който сами подготвят.

Младите хора от Плевен, участващи в проекта, са обединени единствено от идеята да разберат как живеят хората днес. По време на пътуването си разговарят с десетки хора на различна възраст, статус, образование и интереси.

Жанина Ал-Шаргаби, участничка в проекта, сподели:

„Проектът се породи като идея на едни мои приятели. Те също са от Плевен. В момента са студенти на различни места. Заедно започнахме да работим. Идеята ни беше да обиколим цяла България или поне всички областни градове, за да видим какво е реалното положение в България. Много се чудехме дали наистина в родината е толкова зле, дали има някакви възможности за нас да останем, да се развием и затова започнахме да обикаляме. Това, което видяхме беше изненадващо. Оказа се, че много често стереотипите, които сме си изграждали не са били толкова верни. Например за Южна България всички имаме представата, че там повечето хора са от турски етнос и се притеснявахме, че е някакъв конфликтен регион, но отивайки там видяхме, че хората са много добродушни, приемаха ни с отворени сърца. Същият стереотип, който имахме за Северна България беше, че в нашия регион е много бедно, хората винаги ще бъдат твърде тъжни, за да се усмихнат, но отивайки там срещнахме много хора, които бяха изгубили надеждата си,  но имаше и много приповдигнати и активни хора.“

Подробности чуйте от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!