ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Любомир Дяковски: Плевенската филхармония възпитава своя нова публика

Плевенската филхармония, сезон 2018/2019

Богат на концертни прояви беше афишът на Плевенската филхармония през изминалия сезон. Акценти бяха гостуването на диригента с международна кариера Йордан Камджалов, вечерите на мюзикъла, проектът „Обичам българската музика“, гостуването на оперни певци от България, Италия и Сърбия във Вердиевите вечери - част от проекта „Опера под звездите в парк “Кайлъка“, десетки гастроли  в страната.

Трудно е да се изброят всички музикални прояви, но е безспорно, че в последно време отново се заговори за оркестъра на Плевен. Важно място в това възходящо развитие на оркестъра имат образователните и социалните програми. "Аз съм убеден, че образованието не свършва само с малките деца, а ние донякъде го правим и за техните родители" - споделя директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски.

Започна подготовката и за новия сезон. Предстоят участия в Белене, където ще прозвучи Реквием от Моцарт в памет на жертвите на тоталитарните режими; ще бъде отбелязана 150-годишнината от смъртта на Джоакино Росини с изпълнение на "Стабат Матер", а в Летния театър, в поредния специален концерт на открито, солистка ще бъде Люси Дяковска. В началото на октомври със спектакъл на операта "Бохеми" от Пучини ще бъдат открити Лауреатските дни "Катя Попова" - традиционен музикален празник на Плевен с дългогодишна история.

Какво още ще предложи  програмата на Плевенската филхармония чуйте в интервюто с Любомир Дяковски за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!