Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Моника Азманска – едно от успелите деца на България

Моника Азманска е на 16 години. Тя е съвсем малка, когато семейството й отива в Торонто, Канада, а на девет години се преместват в Дубай. Моника е влюбена в българския фолклор и от малка пее български народни песни. Пее пред българската общност в Канада, а днес в Дубай, участва и представя българския фолклор в международни фестивали и печели награди в родни и международни конкурси. Тази година Моника е носител на специалната награда в конкурса по пеене за деца и юноши от българските общности по света „Прехвръкна птичка”, организиран от ДАБЧ. Тя е и едно от „Успелите деца на България” на фондация „Димитър Бербатов”. Но да научим как преминава ваканцията й в родината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Еще из рубрики

Как 9 мая вводит еще одну линию разделения в болгарское общество

В этом году 9 мая проводит линию разделения в болгарском обществе, которое до сих пор чествовало День Европы и День победы над нацизмом, не смещая акцентов в значимости обоих праздников. С одной стороны, День Европы связан с установлением..

опубликовано 09.05.22 13:11

Старая мельница превратилась в информационный центр Деветакского плато

Старая мельница в селе Кырпачево, муниципалитет Летница /Северная Болгария/ стала образовательным и культурно-информационным центром, посвященным Деветакскому плато. Здание располагает всеми условиями для организации семинаров, культурных..

опубликовано 08.01.22 11:15