Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

И във Варна изразяват гражданска позиция за ситуацията в Украйна

И във Варна изразяват гражданска позиция за ситуацията в Украйна. 30 варненци се събраха пред сградата на Генералното консулство на Русия там в подкрепа на руската позиция в конфликта. 

В 12 часа по идея на Генералното консулство на Украйна и генералния консул във Варна, представители на украинската общност се събраха в катедралния храм „Свето Успение Богородично“ и беше отслужена панихида в памет на загиналите украинци по време на събитията на Евромайдана.

Малко след 18 часа пред сградата на Генералното консулство на Русия се събраха над 30 варненци с плакати "Мир и неутралитет", "България и Русия - заедно", "САЩ –агресор". Те заявиха, че подкрепят позицията на Русия, смятат, че България трябва да се придържа към позицията на Русия и не трябва да се отказваме от близостта си с Русия заради случващото се. Те изразиха надежда, че няма да има военна агресия и нещата ще се уредят по дипломатически път като казаха, че убитите и загиналите на Евромайдана, според тях, са провокирани от снайперисти – провокатори, които са целели да предизвикат конфликт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!