Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Сергей Станишев: Само БСП има европейска платформа за предстоящите избори

Фотографија: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви във Варна, че единствената партия, която има европейска платформа за предстоящите избори е социалистическата. Той поднови поканата си към Бойко Борисов за публични дебати по темата какво ще направят за България избраните евродепутати.

Станишев коментира, че след като Борисов и Цветанов имат позиции в Европа, не е ясно, защо още България не е приета в Шенген и допълни, че това ще се случи, ако Мартин Шулц стане председател на Европейската комисия:

За разлика от тях, Мартин Шулц, като президент на Европейския парламент много ясно заяви позиция, категорична, и я каза на Европейския съвет пред всички премиери. Той каза: След като България е изпълнила условията за членството в Шенген, значи Европейският съюз трябва да изпълни своята част от ангажимента и да приеме България в Шенген“. Това е негова официална публична позиция, която той отстоява. И аз съм сигурен, когато бъде избран за президент на Европейската комисия, ще я отстои и реализира.

Според председателя на БСП социалистите ще спечелят евроизборите у нас и в Европа и ще преодолеят разграждането на социалната държава, осъществено от десните досега.

По повод протестите срещу застрояването на "Карадере" Станишев посочи, че както по повод протестите за Странджа, той ще следи какво се случва там и няма да се одобри унищожаването на природата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!