Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

В Ловешка област все още има незаети места за учениците след седми клас

В Ловешка област има незаети все още 52 места за учениците след седми клас. Подаването на заявления за третото класиране за тези места ще продължи до 14 юли.
Най-много незаети места след седми клас има в Природо – математическата гимназия в Ловеч. Там свободните третото класиране продължава до 14 юли. Продължава приемът и в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи", паралелката по компютърна техника и технологии с английски език в Професионалната гимназия по механоелектротехника, както и за ветеринарен техник с интензивно изучаване на английски в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Недостигат и учениците след седми клас за попълване на паралелките по информатика в гимназиите "Васил Левски" и "Св. Климент Охридски" в Троян. В СОУ "Алеко Константинов" - Луковит има осем свободни места за предприемачество и бизнес с английски. Все още незаети места има и в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" и в СОУ "Георги Бенковски" в Тетевен.
Заявления за участие в третия етап на класирането се приемат до 14 юли (вторник). Списъците с приетите на трето класиране ученици ще бъдат обявени до 16 юли, а записването ще продължи до 20 юли. До 28 юли е срокът за т.нар. директорско класиране. План-приемът трябва да бъде утвърден от началника на РИО до края на този месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!