Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Откриха участъка от магистрала "Струма" от Сандански до Кулата

Фотографија: БГНЕС

Участъкът на автомагистрала "Струма" от Сандански до Кулата беше пуснат в експлоатация. На откриването присъства  председателят на  Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Участъкът от Сандански до граничния пункт "Кулата" бе пуснат за движение още в края на юли, заради натоварения трафик към и от Гърция през летния туристически сезон, като паралелно с това довършителните дейности продължиха. Трасето на лот 4 от автомагистралата се покриваше с това на главния път Е-79, който е най-натоварената пътна артерия в страната със сериозен пътен травматизъм, отбеляза Лазаров:

С тази част от магистралата се надяваме да намалим още пътнотранспортните произшествия, които стават в региона, да облекчим всички пътуващи в посока Гърция.
 
Строителството на близо 15-километровата отсечка създаде доста проблеми на местното население от общините Петрич и Сандански, тъй като близо 2 години и половина обходният маршрут минаваше през селата в района. Силният шум от денонощно движещи се леки и товарни коли, разрушените пътища и напукани къщи няколко пъти бяха повод за протести. Сега предстои незабавен ремонт на обходите, обясни Лазар Лазаров:

Веднага започваме. Надяваме се до 1-ви те да бъдат отремонтирани и да бъдат завършени. Средствата са осигурени, така че строителите могат да започнат веднага.

До края на октомври се очаква да бъде завършен и лот 2 на автомагистрала „Струма“ от Дупница до Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!