Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Около 250 000 автомобила ще напуснат София преди почивните дни

От два часа светофарите на изходите на София работят на нов режим за улеснение на трафика преди поредицата празнични дни. Очаква се 250 хиляди леки коли да напуснат столицата до утре.

На 3 януари, когато се очаква голямото завръщане, ще има специално регулиране на светофарите, обясни заместник-кметът по транспорта Любомир Христов

Апелирам към хората, които тръгват на път, да имат известна доза търпение, да проявят нужното уважение към всички останали участници в движението, да се определят в лентата за движение, в която се намират, да не се стремят постоянно да търсят по-бързата лента, тъй като това нарушава ритъма на движение на потоците.

Товарните автомобили се спират в най-натоварените часове на трафик. Екипите на полицията ще се концентрират по автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма", Креснеското дефиле, по направлението към граничен пункт Кулата и по автомагистрала "Марица" до пункта "Капитан Андреево".

Пътните настилки вече се обработват против заледяване, заяви Лазар Лазаров от Пътната агенция:

През тъмните части на денонощието, през нощта температурите падат. Обикновено се образуват и мъгли, които довеждат и допълнително до образуване на една тънка коричка по пътната повърхност и затова пътищата превантивно се обработват с химикали, за да се предотврати това хлъзгане. Въпреки всичко призовавам наистина шофьорите да не си развалят празниците, а да карат внимателно и спокойно, за да може да отидат да празнуват и спокойно след това да се приберат.

Пожарната и Гражданската защита също са в готовност с над хиляда дежурни, информира главен комисар Николай Николов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!