Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Борисов даде висока оценка за свършеното от Калфин като вицепремиер и социален министър

Калфин към МС: Действително тук се работи за държавата, а не за партии

Фотографија: БГНЕС

Взаимни благодарности си размениха в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов и Ивайло Калфин, чиято оставка беше приета вчера. Борисов даде висока оценка за свършеното от Калфин като вицепремиер и министър на труда и социалната политика:

Това е последно заседание на вицепремиера Калфин. Използвам случая да му благодарим за усилията, за добрата работа, за коректността. Животът е такъв, разделяме се като приятели, като колеги, това мога да кажа аз. За тази година и половина аз съм работил прекрасно с него. Не мога да си изкривя душата и да кажа каквото и да било друго.

Ивайло Калфин обясни, че с оставката си изпълнява решението на своята партия и пожела успех на този състав на правителството:

Аз, изпълнявайки партийната си дисциплина и така решението на партията ми, трябва да ви кажа, че ще ми липсва работата в този екип на Министерски съвет. Искам да Ви благодаря и на Вас, и на всички колеги за подкрепата. Действително тук се работи в екип и се работи за държавата, а не за партии, и аз съм много благодарен на всеки един от вас. Надявам се, че в различни качества ще можем да продължим да взаимодействаме. Искам да пожелая много успех на този кабинет, защото има нужда от него държавата.

В Народното събрание започна новият политически сезон. Лидерите на парламентарните групи направиха изявления от трибуната. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че партията няма никакво намерение да предизвиква предсрочни парламентарни избори. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!