Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Премиерът и висши военни обсъдиха мерките след събитията в Турция

Фотографија: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и висши военни са обсъдили мерките, които правителството и службите предприемат по отношение на събитията в Турция. Обстановката по българо-турската граница е спокойна, отчете министър-председателят и посочи, че за да се гарантира сигурността на страната, се изискват бързи реакции от всички служби, управляващи и граждани. 

Премиерът присъства във Военната академия "Г. С. Раковски" на  конференция за запознаване с резултатите от срещата на върха на НАТО във Варшава.

Средата за сигурност в целия наш регион се влоши значително. В тази ситуация, повече от всякога България трябва да е готова да се противопостави на множеството заплахи, заяви на форума министърът на отбраната Николай Ненчев:

Добре е, че в този критичен момент не сме сами. Част сме от най-големите демократични общности - ЕС и НАТО. Мястото на България е сред това голямо демократично семейство. Искам да Ви уверя, че това правителство, това парламентарно мнозинство и аз като министър ще се борим с всички сили, за да запазим България там, където тя заслужава да бъде.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!