Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Ирина Флорин: „Цвят лилав” е моят живот, събран в музика

БНР Новини
Фотографија: личен архив

Преди 20 години изящната като китайска статуетка Ирина Флорин със своя меланхоличен глас и песента си „Цвят лилав” проправиха пътя на съвременната българска поп песен в клубовете и дискотеките. През изминалите години още много нейни песни, превърнали се в хитове, покоряват българските радио и телевизионни класации, за да стигнат до публиката днес с нова сила, звучащи съвременно за младото поколение меломани. Тази година Ирина Флорин представя националното си турне Цвят лилав – 20 години по-късно, което ще завърши в София на 11 ноември в Зала 1 на НДК. Сцената Ирина Флорин ще дели с известни музиканти като Георги Георгиев от „Остава”, Мартин Стоянов, Стефан Попов, Даниел Остров, Мирослав Иванов, Квартет „Сапаев”, както и с гост-изпълнителите Любо Киров, Миро, Стенли, Дичо и група „Остава”.

Публиката ще се наслади на хитове като „Пътуване”, „Мога”, „Вятърът спи”, „Вчерашни цветя”, „В трето лице”, „Код любов заличен”, „Някой ме вика”, „Друга”, „Докога”, „Тихо”, „Защо ти, защо сега” и останалите популярни песни през годините. Ирина Флорин споделя с любов: Това е моят живот, събран в музика, която искам да оставя в сърцата ви. С предстартово вълнение в навечерието на последния си и най-голям концерт от турнето разказва: Изключително емоционален концерт. Всички сме на сцената с много енергия и отдаденост. Хората са много щастливи. Наистина за първи път правя такива големи концерти и публиката не го очакваше от мен. Много ще се радвам, ако на концерта ни на 11-и  дойде многобройна публика и ни подкрепи, за да преживее един страхотен спектакъл.


За какво пее в песните си, разкрива душата си Ирина Флорин:

Говоря за любов. За тази любов, която аз усещам, която на мен са ми дали, за любовта, която съм виждала в хората около себе си. Точно това е впечатляващото – да успееш да я видиш, в песни като „Мога”, „Вятърът спи” и „Докога”, която взривява чувствата на всички, когато започна да я пея. Тя е стартовата песен в концерта и хората стават на крака и пеят заедно с мен. А „Цвят лилав“ е финалът на концерта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!