Тил Лингерберг, Василена Серафимова, Мариана Беднарска и Жан-Батист Льоклер

Фестивалът като професионално и емоционално преживяване

Международният фестивал за маримба и ударни инструменти е сред най-очакваните събития в културния календар на Плевен. Провежда се през година и е единствен по рода си у нас, а и на Балканите, по думите на организаторите му Августина и Симеон..

публикувано на 07.07.21 в 16:14

Мащабен хоров проект на сцената на НДК

В началото на ХХ век Добри Христов, български композитор и диригент, съосновател и диригент на хорово дружество „Родна песен“ в София, създава „Родна песен нас навек ни свързва“ – химн на българските народни хорове, който повече от век е символ на..

публикувано на 03.07.21 в 07:40

Васил Петров с романтичен албум, лятно турне и изложба

„Това е моят 14 албум, най-романтичният досега“ – така обичаният джаз певец представя колекцията, озаглавена Love Songs vol. 1. Тя съдържа любими джаз стандарти, а „бонус песента“ е „Подслон в дъжда“ (Looking for Shelter) – един от най-големите..

публикувано на 02.07.21 в 11:33

Детският радиохор на БНР получи високо държавно отличие

Президентът Румен Радев връчи плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на Детския радиохор на БНР. Отличието е за изключителен принос към развитието и популяризирането на българското изкуство и култура и по повод 60-годишнината на Детския радиохор...

обновено на 28.06.21 в 13:08

В Борисовата градина ще звучи цял ден джаз

Първият по рода си фестивал “Един джаз ден” дава сцена не само на утвърдени музиканти, но и на прохождащи джазмени. На Лятната естрада в Борисовата градина в София днес ще излязат инструменталистите от “Бразз Асоциация”, суингърите от Lindy Hop..

публикувано на 27.06.21 в 11:10
Ермила Швайцер и Сребрина Минева

Музикално пътешествие из Италия в центъра на София

Италия, романтична и красива – такава ще ни я представят оперната певица Сребрина Минева и пианистката Ермила Швайцер на концерта си на 29 юни в столичния музей „Борис Христов“. А за да не се изплъзне някой щрих, нюанс или пък..

публикувано на 27.06.21 в 08:05

Пламена Мангова за своите 30 години на сцената

На 26 юни в зала „България“ Пламена Мангова отбелязва важна годишнина – три десетилетия на сцената. Макар отдавна да живее в Белгия, известната пианистка не пропуска всяка възможност за среща с българската публика. Споделя, че идеята за концерта е на..

публикувано на 25.06.21 в 11:12
Биг бендът на БНР

Джаз в парка със „Солистите на Биг бенда на БНР”

Джаз на открито в Борисовата градина – тази примамлива покана отправят „Солистите на Биг бенда на БНР“. Тази вечер от 19,00 ч. в Арена София, Колодрум Сердика, комбо формацията ще подари незабравим празник на публиката.  Ще прозвучат любими пиеси..

публикувано на 25.06.21 в 06:15

Радка Алексова: На сцената съм преживяла неземна радост

Радка Алексова е една от най-стилните народни певици, надарена не само с глас, а и със завидно творческо дълголетие. На сцената е повече от половин век, преживяла е безброй мигове на възторг и неземна радост, преминала е и немалко изпитания. Споделя..

публикувано на 23.06.21 в 14:16

Квартет „Славей“ – 30 години светлина, музика, любов

Квартет „Славей“ празнува три десетилетия от създаването си − време, през което съставът утвърди световната слава и успехи на българското камерно фолклорно пеене, истински феномен в многогласно аранжираните народни песни. Историята През 1991..

публикувано на 20.06.21 в 06:05