Радослав Стоименов: „В шоуто е много важно да се спазва мярката“

Социалната изолация през тези месеци изостри желанието ни за повече забавни музикални приключения. Радослав Стоименов, известен с артистичното име Радо Шоу, се вписва чудесно в този многолик жанр. В артистичната си дейност той е събрал..

публикувано на 18.09.20 в 08:30

С музика и спорт срещу агресията

Да провокира  вниманието на младите хора и на българската общественост към превенция на агресията – това е целта на проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Министерството на младежта и спорта, лансиран в началото на учебната година. Под..

публикувано на 16.09.20 в 15:54

Започва Международният фестивал за поп и рок музика „София – 2020“

Платформа А6 – новата сцена за събития на открито, създадена от Националния дворец на културата, е домакин на десетото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София – 2020“. По традиция сред участниците са утвърдени и обичани български..

публикувано на 15.09.20 в 06:20

Магията на българския фолклор оживява в Бургас

На 12 септември, в пространството между културния център „Морското казино“ и сцена „Охлюва“ в Бургас, ще оживее спектакълът „Седемте чудеса на България“. Публиката ще се наслади на изпълненията на народни певици и на фолклорния танцов ансамбъл..

публикувано на 12.09.20 в 06:00

12-ото издание на "Грийн рок фест" в Русе очаква своята вярна публика

Град Русе привлича почитателите на по-твърдата музика с двудневен рок и метъл маратон. 14 групи, творящи в тези стилове, са потвърдили участието си и излизат на сцената на площад „Свобода“ в двата фестивални дни (12- 13септември).  Специални гости..

публикувано на 11.09.20 в 14:42

„Точка БГ“ – песни за любов и бунт

„Дайте ми път, спомени – вятър, пътят е крив, споменът кратък, декори няма в този театър…точка, БГ“  –  това е фрагмент от авторска песен, дала име на групата „Точка БГ“. Тя е по-различна от популярните у нас банди, заради стила на песните и..

публикувано на 08.09.20 в 14:01

Българската музикална класика влиза в най-голямата „Аудио библиотека“ в Латинска Америка

Българското национално радио  ще участва в голям международен проект за създаване на дигитална  „Аудио библиотека“ с класическа музика . 100 творби от 100 световни радиостанции ще бъдат събрани в общ проект. Идеята е на  „Радио Класика“ на Аржентинското..

обновено на 28.08.20 в 18:59

Соня Йончева с дългоочаквано завръщане в родния Пловдив

Добрите новини, свързани с изяви на елитни български музиканти у нас, продължават да пристигат, независимо от пандемията и политическите протести. Да си припомним само две от тях: вълнуващия концерт на Красимира Стоянова, с който през юни бе..

публикувано на 24.08.20 в 06:00

Български премиери на музикалния фестивал в Правец

„Пет премиери на творби от български автори, представени от български изпълнители. Може да звучи нескромно, но мисля, че това е сериозен принос, имайки предвид трудностите, през които преминават музикантите у нас в последно време“ – така проф...

публикувано на 20.08.20 в 12:34

Българското море вдъхновява европейски артисти за Евровизия 2021

България е единствената държава в Европа, която тази година събра музиканти от континента и създава творческа атмосфера, за да могат те в приятелска среда и посредством работа в екип да създадат песни за предстоящото догодина издание на „Евровизия”..

публикувано на 20.08.20 в 09:17