Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Кабинетът в оставка се разпореди по сделки за недвижими имоти

Над 4 милиона лева допълнително разпредели правителството за различни ведомства и общини

| ажурирано 23.11.16. 16.40
Фотографија: БГНЕС

Министерството на отбраната ще обяви за продажба два имота в Самоков и в софийския квартал Драгалевци. Терените са с отпаднала необходимост и с данъчна оценка от над половин милион лева  за всеки от тях. Продажбата ще е чрез търг - по реда на Закон за държавната собственост.

Министрите в оставка решиха още, че общината в Балчик ще получи имот за административни нужди. Той в момента се ползва от общинската данъчна служба. Решението създавало условия за по-добро управление на имота при запазване на функциите му, пише в мотивите. 

За нуждите на Общинската служба по земеделие в Монтана се предоставят на Министерството на земеделието част от имот, за да се подобри качеството на обслужване. 

Променя се статутът на два имота от частна в публична държавна собственост, като се предоставят безмъзмездно на националната компания "Железопътна инфраструктура" - за изграждане на интермодалния терминал в Пловдив. 

С други две решения се променя от публична в частна държавна собственост статутът на два имота. Единият е във Варна и е с площ 202 квадратни метра заедно с построена сграда. Другият имот е в Карнобат и е ползван от местното полицейско управление. Постройките в него подлежат на събаряне.

Над 4 милиона лева допълнително разпредели  правителството в оставка за различни ведомства и общини:

140 000 лева отиват при Сметната палата за обезщетение на пенсионирани служители, а 440 000 са парите за Комисията за финансов надзор за европейски членски внос. 

На Института по океанология се дават милион и 100 000 за ремонта на изследователския кораб "Академик". 

ЦИК  получава 1,8 милиона лева допълнително заради последните поправки в Изборния кодекс. Те увеличиха с 250 000 лева разходите на фирмата-преброител и с милион и 600 000 тези за гласуването зад граница. 

За общините се дават общо 2,4 милиона лева за неотложни ремонтни дейности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!