Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

АИКБ не очаква масово участие в кампанията на КНСБ "Искам 100 лева увеличение на заплатите"

Фотографија: БГНЕС

От Асоциацията на индустриалния капитал в България не очакват работниците масово да се включат в  кампанията на КНСБ "Искам 100 лева увеличение на заплатите".
И без картичка работниците ще получават по-високи заплати заради липсата на качествени кадри, уточниха от Асоциацията за "Хоризонт".

Според статистиката, от 11 години насам производителността на труда у нас расте много по-бавно от реалното увеличение на заплатите, казват от бизнес организацията. Смятат, че синдикалната кампания "Искам още сто лева към заплатата си" под формата на картичка до шефа е безмислена, защото и догодина у нас заплатите ще нарастват от 5 до 7 процента.

За някои ръстът на заплатите ще бъде по-висок от 100 лева, а за други ще бъде по-нисък. Много добре знаят, че най-важният им капитал са работниците и служителите. Те правят всичко възможно да увеличат техните доходи, казва Васил Велев и допълва:

Не престават опитите на КНСБ да открие философския камък, опитите по алхимия, да намери лесно решение как да работим по-малко, но да получаваме повече.

Засега не се обмисля контраакция на картичката със желание за по-висока заплата, но има призив.

Освен: „дай“, „искам“, „длъжни сте“, да чуем как ще подобрим трудовата дисциплина, че да се работи по 8 часа, а не по 4, по 6 часа на ден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!