Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Министрите в оставка подкрепят решението на президента да не назначава свой служебен кабинет

Фотографија: БГНЕС

Министрите в оставка одобряват и намират за отговорно решението на президента Плевнелиев да не назначава свое служебно правителство. Кабинетът "Борисов" 2 ще изпълнява ангажиментите си до назначаването на служебно правителство от Румен Радев. Икономическият министър  Божидар Лукарски заяви:
Господин Плевнелиев постъпи като един истински държавник... Най малкото спесимени няма да могат да си направят колегите, за да могат да подписват.

Да. Разбираме го и го подкрепяме. Уважаваме това решение на президента Плевнелиев, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова:

Министърът на културата Вежди Рашидов:
Вие журналистите най-добре знаете "Долу Царя, да живей Царят" – това сме го играли много пъти, но ще имаме шанса, разбира се, да дойде легитимно правителство. Решението на Плевнелиев, всички приемаме, че е най-разумното възможно. Цяла България лежи в ръцете на административното обслужване, а иначе свободата е най-хубавото нещо.

Земеделският министър Десислава Танева посочи: Дори и днес в Държавен фонд "Земеделие" се правят последни сметки, за да извършим плащането по схемата за единно плащане на площ, близо шестстотин милиона лева.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви: Предстоят още да се финализират процедурите за плажовете. Има изтекли срокове на договори. Сезонът започва май месец. За мене е изключително важно да гарантираме силния сезон "Лято 2017", а екоминистърът Ивелина Василева добави: Ще поддържаме темпото и на администрацията, защото имаме срокове, ангажименти, имаме планове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!