Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Правителството в оставка се събира на последното си заседание

| ажурирано 25.1.17. 12.10
Фотографија: БГНЕС

Кабинетът „Борисов ” се събра на последното си заседание.
В дневния ред на министрите са включени 29 точки.
Министър Лиляна Павлова заяви, че цените за санирането на жилища по държавната програма се формират от обществените поръчки, които правят кметовете. Тя напомни, че се плаща не само за изолация:
Когато говорим за една сграда с 10 входа, 10-15 етажа, ние говорим за изключително голяма част от дейностите, които се финансират като ремонт на общите части - цялостен ремонт на покриви, общи части, цялостни инсталации, които заемат около може би над 50 процента от дейностите, които се финансират в една сграда в допълнение на дейностите, свързани с чистата енергийна ефективност като подмяна на изолация, дограма и така нататък. В тези цени, нека не забравяме, влиза надзорът, влиза инвеститорският контрол, влизат обследванията и безплатните паспорти на сградите.
Некачествените изпълнения по саниране са за сметка на фирмите, които депозират банкови гаранции, каза още Павлова .

В точките от дневния ред на заседанието е включен и проект за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната.

Ново постановление за размера на минималната заплата от 460 лв. за тази година ще приеме отново правителството "Борисов" 2, след като първото постановление не бе разгледано в Тристранния съвет, а на обсъждането му със социалните партньори преди седмица бизнесът си тръгна и не участва в дискусията с аргумента, че то не е свикано по правилата. По същата причина и линията на бедност за 2017-а, която ще е 314 лв., ще се утвърди повторно. 

За одобрение е внесен докладът на финансовия министър касовото изпълнение на държавния бюджет през 2016-а. За последно настоящото правителство ще предостави няколко концесии за добив на строителни материали и индустриални минерали. Промени ще се направят в списъка на университетските болници. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!