Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Служебният кабинет се събира на първото си заседание

Фотографија: БГНЕС

На първо заседание се събира днес служебният кабинет, на което ще се приеме документ за подготовката на предсрочните парламентарни избори на 26 март. 

В решението на организацията на изборите ще се разпределят конкретните отговорности между служебните министри на МВР – по търговията с гласове и охрана на изборния процес, на регионалното развитие за подготовката на избирателните списъци и проверката на подписки на партии и коалиции, на външните работи за организацията на вота зад граница и разкриването на секции там. Ще се определи и кой ще контролира тяхната работа с тази на Централната избирателна комисия. Предвид краткия срок за подготовка на предсрочния вот, правителството днес или на следващото заседание трябва да приеме план-сметката, за да се отпуснат средства.  

Също днес ще се определи един от четиримата вицепремиери, който ще поеме председателството на Националния съвет за тристранно сътрудничество. С измененията в устройствения правилник на правителството ще се утвърди структурата на служебния кабинет.

Очаква се служебният премиер Огнян Герджиков да направи първите назначения на заместник-министри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!