Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Хр. Алексиев: За "Пътнически превози" са осигурени 10 допълнителни локомотива

Фотографија: БГНЕС

Осигурени са допълнителни 10 локомотива за пътническите превози в БДЖ, съобщи министърът на транспорта Христо Алексиев. Машините са били налични, но не са използвани рационално и като резултат БДЖ е понесло загуби, уточни той:

Не са били добре организирани като график. Предишното ръководство не е било достатъчно добро в тази организация и затова е имало недостиг и затова са платени за транспортиране един 1 300 000 лева миналата година.

Междувременно станаха известни нови кадрови промени в системата на железниците. Съветът на директорите на Холдинг БДЖ освободи от длъжност управителите на "БДЖ- Пътнически превози" Димитър Костадинов и на "БДЖ- Товарни превози" Любомир Илиев. На тяхното място в дружествата са назначени Христо Иванов и Александър Александров.

Министър Алексиев обясни, че евентуални смени на ръководни служители в железницата ще зависят от индивидуалната работа на всеки.

Не става въпрос за реваншизъм или за каквото и да било. Просто, който не си върши работата, разбира се, че ще бъде сменен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!