Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Иван Гарелов е уволнен като медиен съветник на служебния премиер

| ажурирано 14.3.17. 19.55
Иван Гарелов
Фотографија: БГНЕС

Журналистът Иван Гарелов е уволнен като медиен съветник на служебния премиер Огнян Герджиков. Мотивът – с участието си в сутрешен телевизионен блок Гарелов е защитил кандидат-депутат, като по този начин се е намесил в предизборната кампания и е засегнал бившия премиер.

Пред "Хоризонт" Иван Гарелов коментира уволнението си така:

Има известни основания професор Герджиков. Очевидно аз не съм подходящ за медиен съветник, след като трябва да си затварям устата. Във всеки случай аз не съжалявам за това, защото не мога да премълча тази несправедливост и смятам, че това, което се прави срещу нея, е посегателство срещу моята професия. В този смисъл аз защитих и нашата професия. В същото време съм малко озадачен, защото аз направих всичко възможно да бъда максимално предпазлив в критиката си, да не засягам никакви персони. Направих изричната уговорка, че говоря в личен план, а не като представител на кабинета. Очевидно това не е повлияло.

По-късно премиерът Огнян Герджиков заяви, че Гарелов е допуснал грешка.

Когато го представях като част от политическия кабинет казах, че това е "медийният гуру" на България. Сутринта в него проработи именно журналистическия нагон, като изпусна очевидно, предвид че той е част от кабинета на министър-председателя. Никакво значение няма има ли есемеси, има ли жалби, има ли песнопения – въпросът е чисто принципен – на право и на морал. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!